Στο τραπέζι όλα τα πιθανά σενάρια για τα όσα αναμένονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα

 

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια που περιβάλλουν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

 

Η αναβολή του Brexit «σημαίνει ότι ο κίνδυνος να βρεθούμε στο χείλος της αβύσσου έχει αποφευχθεί βραχυπρόθεσμα», αλλά «ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια συμπεριλαμβανομένου του άτακτου Brexit» δήλωσε στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

 

Το βράδυ της Τετάρτης οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν να αναβάλουν το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

 

«Η προοπτική της ευρωζώνης εξαρτάται ουσιαστικά από τον ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

 

Περαιτέρω, σημείωσε την ανάγκη συνεχούς, πολυμερούς συνεργασίας για τη μείωση των εμπορικών διενέξεων και την άμβλυνση των κινδύνων σημαντικής διατάραξης της οικονομικής δραστηριότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

 

Λαγκάρντ: Παρατείνεται η αβεβαιότητα

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε την Παρασκευή την εξάμηνη αναβολή που δόθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να οργανωθεί το Brexit, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι το γεγονός αυτό παρατείνει την αβεβαιότητα όσον αφορά την ενδεχόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

 

«Στα θετικά, αυτό βάζει τέλος στον κίνδυνο του Brexit χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου, που ήταν μία από τις επιλογές», σχολίασε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο σαββατοκύριακο η συμφωνία για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ
Επόμενο άρθροΠολιτική δίωξη εις βάρος Αμβρόσιου