Η Άγκυρα επανέρχεται στους προκλητικούς ισχυρισμούς της για εκπαίδευση μελών του PKK στο Λαύριο, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έβαλε στο «κάδρο» τόσο τη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ ως χώρες που υποθάλπουν τρομοκράτες, ενώ παλαιότερα είχε αναφερθεί στη Σουηδία και τη Φινλανδία.

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Εκπαιδεύονται τάχα στο Λαύριο και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ

Μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ, είχε υποστηρίξει εξάλλου το Φεβρουάριο ο Σοϊλού, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, λέγοντας τότε ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει ενεργοποιηθεί τους τελευταίους 7-8 μήνες.

«Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των ΗΕ, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες», ισχυρίστηκε.

Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο

Ο Τούρκος υπουργός είχε ισχυριστεί ακόμη ότι διαβίβασαν αυτή την εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση. «Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν- έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ, πιο σωστά αυτούς που θέλει να κάνει τρομοκράτες τους ξέρουμε ονομαστικά έναν -έναν», υποστήριξε.

Όπως είπε, «εάν δεν είχαν ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, η συμμετοχή φέτος στην τρομοκρατική οργάνωση θα ήταν μικρότερη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο: «Θα κινηθούμε νομικά» – Τι λέει ο γιος του άνδρα που καταπλακώθηκε από δέντρο
Επόμενο άρθροΒόλος: Σοβαρή η κατάσταση της 18χρονης – Δεν έχει βρεθεί η αιτία που την οδήγησε σε καταπληξία