Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθεί η Κιβωτός του Κόσμου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν κεντρικά μέσα ενημέρωσης, οι δικαστικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με την Εισαγγελία του Βόλου αλλά και άλλων πόλεων όπου αναπτύσσσονται δομές και θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Στον Βόλο οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν λεκτικές, σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις παιδιών αλλά και μια καταγγελία που έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία Αθηνών από μάρτυρες, για μία περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου. Επίσης, η Κιβωτός έχει βρεθεί στο επίκεντρο για  κλοπή ύψους 30.000 ευρώ που είχε γίνει στην δομή του Βόλου , αλλά και από τις  καταγγελίες του αθλητή Χρόνη Χλίτσιου για ξυλοδαρμό ανηλίκου. Ο Χρόνης Χλίτσιος έχει κληθεί από τις αρμόδιες αρχές να καταθέσει, παρότι οι καταγγελίες έγιναν τον Αύγουστο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην Εισαγγελία του Βόλου και στην Αστυνομία δεν έχει κατατεθεί καμία καταγγελία εις βάρος της Κιβωτού από παιδιά, γονείς, πρώην ή νυν εργαζόμενους.

Αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες, συλλέγοντας κάθε στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να ξεκλειδώσει τις επόμενες κινήσεις για την γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης της ΜΚΟ.

Οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν στη δομή της ΜΚΟ στον Βόλο. Κάθε απόρρητος φάκελος θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και να εντοπιστούν παιδιά ή εργαζόμενοι  που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

Προηγούμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα στο Φυτόκο
Επόμενο άρθροΔημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων δρομολογεί ο Δήμος Κιλκίς