Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τον προπηλακισμό και τη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από κουκουλοφόρους μέσα στο γραφείο του, με την άθλια αυτή ενέργεια να προκαλεί την έντονη αντίδραση κυβέρνησης και κομμάτων. Άμεση ήταν και η παρέμβαση του πρωθυπουργού που θα έχει έκτακτη τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με τους πρυτάνεις. Εξάλλου, με σημερινή ΚΥΑ των υπουργών Μ. Χρυσοχοΐδη και Θ. Σκυλακάκη οι άγνωστοι δράστες επικηρύχθηκαν με το ποσό των 100.000 ευρώ για τα αδικήματα που διαπράχθηκαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ για αποτρόπαια εικόνα μίλησε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα πανεπιστήμια.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστημίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Εν τω μεταξύ, με το ποσό των 100.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι άγνωστοι δράστες των αδικημάτων που διαπράχθηκαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη χρηματική αμοιβή σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Την απερίφραστη καταδίκη τους γι’ αυτές τις φασιστικές -όπως τόνισαν- ενέργειες, εξέφρασαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά και η ΚΝΕ.

«Η αήθης επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη, αποτελεί μία βίαιη καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «οι πρακτικές διαπόμπευσης είναι εχθρικές προς κάθε έννοια δημοκρατικής διεκδίκησης» και πως «η αυτονόητη καταδίκη τους είναι όρος για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Με αιχμές κατά του πρωθυπουργού, για τον νόμο – φούσκα για το άσυλο, όπως ανεφερε, καταδίκασε απερίφραστα η Φώφη Γεννηματά την επίθεση εναντίον του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. «Αυτές οι φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο. Ο σκοταδισμός δεν θα επικρατήσει. Η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι στοιχειώδης υποχρέωση των αρχών. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο νόμος του κ. Μητσοτάκη, η μεγάλη δήθεν μεταρρύθμιση που θα άλλαζε την εικόνα των Πανεπιστημίων ήταν απλά άλλη μια μεγάλη φούσκα», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Γεννηματά.

«Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, με τον προπηλακισμό του πρύτανη, το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι τον προβοκατόρικο ρόλο ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τους αγώνες τους και λειτουργούν ως οι καλύτεροι χορηγοί της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον του λαού και της νεολαίας. Η προσπάθεια που γίνεται από χθες να εμφανιστούν δικαιωμένα για την πολιτική τους κυβερνητικά στελέχη, που έχουν πρωτοστατήσει στα αντιλαϊκά μέτρα και την καταστολή, αποδεικνύει σε ποιανού μύλο ρίχνουν νερό αυτές οι ομάδες και αυτές οι ενέργειες» υπογραμμίζει η ΚΝΕ σε σχόλιό της.
«Οι φοιτητές, σύσσωμος ο λαός και το κίνημά του, να απομονώσουν αυτές τις θρασύδειλες ομάδες, να σταθούν εμπόδιο και να ακυρώσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, μέσα στους οποίους εντάσσεται και η αξιοποίηση τέτοιων ενεργειών.
Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί με τη μαζική συμμετοχή στον αγώνα για ζωή με δικαιώματα, που γίνονται πράξη η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, τα όνειρα και οι ανάγκες της νέας γενιάς» καταλήγει το σχόλιο της ΚΝΕ.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠως υποδέχονται επιχειρηματίες και εργαζόμενοι τα νέα μέτρα στήριξης (video)
Επόμενο άρθροΜε ανατροπή η Μπιλμπάο, 2-1 τη Σεβίλλη