Η Πάτρα και ο Προμηθέας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας για την Παιδική ομάδα του Προμηθέα που κατέλαβε αήττητη την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U16 στο Μέτσοβο, πετυχαίνοντας την 5η νίκη της στον «άτυπο» τελικό της διοργάνωσης με το επιβλητικό 82-48 επί της ΔΕΚΑ.

Η ομάδα του Ανδρέα Μελιγδή ήταν εντυπωσιακή καθ’ όλη τη διάρκεια του Τουρνουά κι έφτασε δίκαια στον πρώτο Πανελλήνιο τίτλο για τον Προμηθέα, επικρατώντας κατά κράτος των αντιπάλων της.

Για ν’ αντιληφθούμε την κυρίαρχη παρουσία του Προμηθέα στην Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Μέτσοβο αρκεί ν’αναφέρουμε πως στα 5 παιχνίδια του Τουρνουά σκόραρε κατά μέσο όρο 77 πόντους σε κάθε αγώνα και δέχθηκε 44,4 κερδίζοντας με μέση διαφορά 32,60 πόντων, συμπληρώνοντας, έτσι, 32 επίσημους αγώνες αήττητος κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς 2018-19.

Ο Προμηθέας Πάτρας, με ορμή από την «πορτοκαλί» εξέδρα που είχε στηθεί στο κλειστό του Μετσόβου, μπήκε αποφασισμένος να επιβάλλει το ρυθμό του και ξάφνιασε την ομάδα της ΔΕΚΑ προηγούμενος με 10-0 μόλις στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού.

Το 1ο δεκάλεπτο κύλησε σε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τον Προμηθέα να επιβεβαιώνει την κυριαρχία του στον αέρα (9-3 τα ριμπάουντ), να υπερέχει στην οικονομία (7-2 οι ασίστ, 5-2 τα κλεψίματα, 3-7 τα λάθη) και να προσθέτει στο ρεπερτόριο του και τα τρίποντα με 4/8 στην 1η περίοδο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών το χορταστικό 31-17 υπέρ του Προμηθέα, με την «παράσταση νίκης» να «γέρνει» προς την ομάδα της Πάτρας.
Στην 2η περίοδο η ομάδα της Πάτρας παρουσίασε το γνωστό της πρόσωπο στην άμυνα εγκλωβίζοντας την ΔΕΚΑ, με αποτέλεσμα η διαφορά ν’ ανεβαίνει συνεχώς (34-16 στο 12΄, 41-21 στο 15΄, 47-24 στο 18΄ και 52-26 στο 20΄), με μια γιορτή να έχει στηθεί στις κερκίδες, σε αναμονή της νίκης και της πρωτιάς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε 9/23 σουτ συνολικά (8/19 δίποντα και 1/4 τρίποντα), την στιγμή που ο Προμηθέας σούταρε με 54% (14/24 δίποντα και 6/13 τρίποντα).

Μ’ ένα 6-0 στα πρώτα 2:30 λεπτά της επανάληψης ο Προμηθέας έφτασε στο +32 (58-26) «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι, την πρωτιά και τον Τίτλο στο Πανελλήνιο Παίδων.

Η συνέχεια είχε διαδικαστικό αλλά και εορταστικό χαρακτήρα, με τις 2 ομάδες ν’ αγωνίζονται χωρίς άγχος, προσφέροντας θεαματικές στιγμές κι εντυπωσιακές φάσεις στους φιλάθλους, με την ιαχή «Κύπελλο, Κύπελλο» να «σκεπάζει» όλο το γήπεδο.

 

Μετά το τέλος τόσο ο προπονητής Ανδρέας Μελιγδής όσο και οι αθλητές έγιναν ένα κουβάρι με τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο κλειστό του Μετσόβου και μαζί πανηγύρισαν την τεράστια επιτυχία.

 

Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πάτρας, που παρέλαβε το αναμνηστικό από το πρόεδρο της Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., Κώστα Νικάκη. Δίπλα του στην καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν οι Ζέιδ Μουόσα (Πανιώνιος), Νικηφόρος Μπόλδογλου (ΔΕΚΑ), Γιάννης Μερμίγκης (Προμηθέας) και Παναγιώτης Μακαρατζής (Αστέρας Καβάλας). Τα βραβεία παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης .Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Μάριος Τσιροπούλης της ΔΕΚΑ και την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., Λάζαρος Σαββίδης. Τις απονομές στις ομάδες έκαναν ο εκπρόσωπος του Σπάρτακου Ιωαννίνων, Νίκος Καλής, Ο ταμίας της Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., Γιώργος Μπέστιας, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., Λάζαρος Σαββίδης, ο Κώστας Νικάκης και οι Κωνσταντίνος Τζαφέας και Αριστείδης Γολέμης.

Στο Μέτσοβο βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Βαγγέλης Λιόλιος και ο προπονητής της πρώτης ομάδας Μάκης Γιατράς.

Ειρήνη  Μαραγκού

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο“Μαθήματα πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα” τον Οκτώβριο στο Μέγαρο”Μαθήματα πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα” τον Οκτώβριο στο Μέγαρο
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Ολοκλήρωση τμήματος έργου του παραλιακού μετώπου