Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 19:48

Ο Γιώργος Φουντουλάκης, πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ) και μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) δέχθηκε πρόταση μομφής και αποχώρησε από την προεδρία της ΕΠΕ.

Η έκπτωση του επί έντεκα χρόνια προέδρου του ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος από το αξίωμα προκάλεσε αίσθηση, καθώς η δράση του ίδιου, η ανάπτυξη του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρίες και το κοινωνικό έργο που προσέφερε εδώ και αρκετά χρόνια έχουν προκαλέσει ποικίλα θετικά σχόλια και τον θαυμασμό τόσο του αθλητικού κόσμου, όσο και της κοινωνίας.

Το «zougla.gr» προσπάθησε να πάρει απαντήσεις για τα πολλά ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση-βόμβα του Γιώργου Φουντουλάκη και έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο να ανοίξει τα χαρτιά του.

Στα 72 του χρόνια ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ μίλησε για το παρασκήνιο επί της προτάσεως μομφής, για τον νέο αθλητικό νόμο και αποκάλυψε την παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος σύμφωνα με τον Γ. Φουντουλάκη «κυβερνάει» και «διαίρεσε το Παραολυμπιακό Κίνημα», ενώ προχώρησε την κόντρα σε προσωπικό επίπεδο, καθώς ο υφυπουργός τον αποκάλεσε «διαφθαρμένο και γκάνγκστερ».

 

 

«Μπλοκ με την κάλυψη του υφυπουργού»

Η κόντρα του Γιώργου Φουντουλάκη με τον Λευτέρη Αυγενάκη ξεκίνησε να βγαίνει στο… αφρό με την πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΕΠΕ. Όπως καταγγέλλει ο πρώην, αλλά εκλεγμένος πρόεδρος, ο αθλητικός νόμος αλλοίωσε τη σύνθεση της Παραολυμπιακής Επιτροπής!

Από τα 11 μέλη μόλις τα 4 προκύπτουν από τις εκλογές της Ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπεί το 95% των ατόμων με αναπηρία. Ένα μέλος προέρχεται από την ΟΣΕΚΑ (σ.σ. Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο), τρεις διορίζονται από τον υφυπουργό, ενώ ακόμα τρία άτομα προέρχονται από τον σύλλογο των Παραολυμπιονικών. Παλαιότερα, με τον νόμο Βασιλειάδη, που τελικά δεν εφαρμόστηκε, η Ομοσπονδία ψήφιζε 8 μέλη στην ΕΠΕ και έτσι εξασφαλιζόταν το αυτοδιοίκητο.

«Με την κάλυψη του υφυπουργού, πέντε διορισμένοι μου έκαναν πρόταση μομφής γιατί δεν έκανα τακτικά εκτελεστική επιτροπή», δήλωσε ο Γιώργος Φουντουλάκης και ανέφερε ότι όταν κάτι δεν πάει καλά «δεν το αφήνεις τέσσερα χρόνια χωρίς διαμαρτυρία». «Ούτε καταγγελία, ούτε διαμαρτυρία υπήρχε. Ήταν στημένη κατάσταση. Ήθελαν να βρουν ένα τρόπο να με βγάλουν από πρόεδρο της ΕΠΕ», συμπληρώνει.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης σημείωσε ότι τόσο η ΕΑΟΜ ΑμεΑ, όσο και η ΕΠΕ είναι οι πιο «νοικοκυρεμένες ομοσπονδίες διοικητικά και οικονομικά».

Τα τελευταία χρόνια η ΕΠΕ όχι μόνο αύξησε τα μετάλλια και τις διακρίσεις της σε αθλητικό επίπεδο, αλλά μεγάλωσε αισθητά και το χορηγικό της πρόγραμμα.

«Με αποκάλεσε διεφθαρμένο και γκάνγκστερ»

«Με αποκάλεσε διεφθαρμένο και γκάνγκστερ», «έχει προσωπικά με εμένα», «είναι συγκρουσιακός τύπος», «απαράδεκτες φράσεις», «δεν σεβάστηκε το καροτσάκι, τη θέση και την ηλικία μου», «με έκοψε από την μορφωτική της Βουλής», «δεν έχει αυτοδιοίκητο η ΕΠΕ, κυβερνάει ο Αυγενάκης» αναφέρει ο Γιώργος Φουντουλάκης.

Αναφορικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, ειδικά για τα όρια ηλικίας, ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ τόνισε ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη.

«Στο εξωτερικό δεν υπάρχουν ούτε όρια, ούτε παρεμβατικότητες. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά», υπογραμμίζει.

Σχετικά με την παρουσία του τόσο στην ΕΑΟΜ ΑμεΑ, όσο και στην ΕΠΕ ο πρόεδρος δήλωσε: «Προσέφερα, είναι παραγωγικός και έχω ακόμα πολλά να προσφέρω. Δεν ζήτησα ποτέ ρουσφέτι. Γιατί μιλάμε για ηλικίες; Το 1/3 της Βουλής είναι πάνω από 70 ετών»!

Κλείνοντας ο Γιώργος Φουντουλάκης σημείωσε ότι «ο κ. Αυγενάκης θίγει τον πρωθυπουργό, τη Νέα Δημοκρατία και το Παραολυμπιακό Κίνημα». Ανέφερε ότι δεν τον ενοχλεί ότι αποχώρησε από την προεδρία της ΕΠΕ, αλλά τον στεναχωρεί το γεγονός ότι διχάστηκε το Κίνημα, καταλήγοντας: «θέλω να δικαιωθώ».

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού ο Συλαϊδόπουλος
Επόμενο άρθροΥπεγράφη η απόφαση για την κατανομή 284 θέσεων διδασκόντων σε ΑΕΙ