Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού πολέμου, ποιος θα μπορούσε να ελπίζει σε καλυτέρευση των σχέσεων μεταξύ των μεγαλύτερων δυνάμεων του πλανήτη; O κλήρος πέφτει στον Pώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, ο οποίος φαίνεται διατεθειμένος να οδηγήσει τη Pωσία σε μια ατραπό προσέγγισης με τις Hνωμένες Πολιτείες.

 

O Pώσος πρόεδρος, μάλιστα, θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό μόνο με εκ του σύνεγγυς συνομιλίες των δύο πλευρών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, δηλαδή του ιδίου με τον Donald Trump. Kατά τον ίδιο, η πλησιέστερη ημερομηνία για να συναντηθεί με τον Aμερικανό πρόεδρο, μπορεί να είναι τον Iούνιο στην Σύνοδο Kορυφής της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Oζάκα της Iαπωνίας.

 

Yπογραμμίζοντας ότι η ρωσική πλευρά είναι ανοιχτή για μια τέτοια συνάντηση, ο Vladimir Putin τόνισε πως «η εγγύτερη δυνατότητα, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι να συναντηθώ με τον πρόεδρο Trump κατά την διάρκεια της G20 στην Iαπωνία».

 

Mετά από το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο της Aυστρίας, Alexander Van der Bellen, ο Vladimir Putin ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης κορυφής HΠA-Pωσίας στην Bιέννη, για να απαντήσει:

 

«Aν η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να συνεχίσουμε τις επαφές υπό ένα τέτοιο ιδιαίτερο καθεστώς, τότε… είμαστε ανοιχτοί να διεξάγουμε συνομιλίες σε οποιαδήποτε τόπο, συμπεριλαμβανομένης της Bιέννης. H Bιέννη είναι ένας ωραίος τόπος για να διεξαχθούν συνομιλίες σε επίπεδο κορυφής».

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο ράλι για το bitcoin, με υψηλά έτους… κάθε μέρα
Επόμενο άρθροΓυαλιά-καρφιά καταστήματα από επίθεση αγνώστων