Τη νομική διαδικασία για τη διεθνή προστασία της φέτας ενεργοποίησε
ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο Μάκης Βορίδης υπέγραψε πληρεξούσιο για να ενεργοποιηθεί η προσφυγή της Κομισιόν κατά της Δανίας στο Δικαστήριο της Ε.Ε. για παραβίαση του κανονισμού ΠΟΠ.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Δανία αρνείται να συμμορφωθεί με την υφιστάμενη νομοθεσία της Ε.Ε. και παραβιάζει μία σειρά άρθρων του ενωσιακού δικαίου, καθώς επιτρέπει σε Δανούς παραγωγούς να παράγουν και να πωλούν απομιμήσεις «φέτας», καθώς και τη χρήση της ονομασίας «φέτα» ενάντια στον Κανονισμό και παραλείπει να αποτρέψει την εξαγωγή απομιμήσεων τυριών από την Ε.Ε. σε τρίτες χώρες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, στο οποίο περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αυστηροποιείται το κυρωτικό πλαίσιο κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων και των φαινομένων του μιμητισμού.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Βορίδης αναφέρει: «Η προστασία των ΠΟΠ προϊόντων της πατρίδας μας αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση της Κυβέρνησης μας και θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων παραγωγών τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα σφετερίζεται την ονομασία ενός εκ των πλέον εμβληματικών προϊόντων μας, της Φέτας, αλλά και των ελληνικών προϊόντων εν γένει».

Πηγή: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜ. Λογοθέτης: Για το θέμα των προσφύγων δίνουμε καθημερινά μάχη με την παραπληροφόρηση (audio)
Επόμενο άρθροΕκλεισαν λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2019