“Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μία προσωπική, πολιτική, ιδεολογική και ηθική ήττα του κ. Τσίπρα”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 fm”.

 

“Προσωπικά την περίμενα τη διαφορά, γιατί ήδη είχε φανεί από πολύ νωρίς και κυρίως αυτό προμήνυε ο εντελώς ανορθολογικός τρόπος, με τον οποίο αντιμετώπισε την εκλογική αντιπαράθεση ο κ. Τσίπρας […] Έχασε σε όλα τα επίπεδα. Πήρε πάνω του για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ όλη την υπόθεση της μάχης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχασε σε όλα τα επίπεδα”, επισήμανε ο κ.Τζαβάρας για το εύρος της εκλογικής επικράτησης της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ.

 

“Επειδή η ιστορία εκδικείται -είναι αυτό που λέμε… οι συνήθεις πανουργίες της ιστορίας- αυτό που περίμενε να δει να γίνεται στο στρατόπεδο του αντιπάλου του, όταν έλεγε “κ. Μητσοτάκη θα χάσετε και όλοι μετά θα στρέφονται στο κόμμα σας εναντίον σας, για να σας δώσουν ευθύνες”, ήδη, υπάρχει μέσα στο σπίτι του και αυτό αντιμετωπίζει τώρα, γιατί αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι το μήνυμα που έστειλε μετά το αποτέλεσμα είναι μνημείο ενός αριστερού πολιτικού ανορθολογισμού. Ενώ το μήνυμα των εκλογών λέει ότι καταδίκασε ο ελληνικός λαός το δίλημμα το οποίο του έθεσε ο Τσίπρας -δηλαδή ότι από τη μια μεριά του Τσίπρα είναι οι πολλοί και από την πλευρά του Μητσοτάκη η ελίτ, ότι από τη μεριά του Τσίπρα είναι η έξοδος από το μνημόνιο και από την πλευρά του Μητσοτάκη το ΔΝΤ και η λιτότητα- ενώ τα καταδίκασε αυτά ο ελληνικός λαός, του τα επαναθέτει ως δίλημμα που πρέπει ακόμη μια φορά για να το καταλάβει ο κ. Τσίπρας, να το απαντήσει ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εθνικές εκλογές”, εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

Σε ό,τι αφορά την ερμηνεία του αποτελέσματος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζαβάρας παρατήρησε: “Χθες, έγινε μια προσπάθεια να αναλυθεί από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ισχυρό μήνυμα των εκλογών, ότι ναι μεν είναι μια ήττα, αλλά δεν είναι στρατηγική ήττα και το δεύτερο ότι πλέον εγγράφεται στην ιστορία του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο δεύτερος ισχυρός πόλος του νέου δικομματισμού. Και αυτό είναι η δικαιολογία, η προσέγγιση από ένα αριστερό κόμμα, που πριν από μερικά χρόνια αγωνιζόταν για να δώσει ένα μάθημα, για να μας πείσει πόσο αντιδημοκρατικός είναι ο δικομματισμός. Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του σήμερα θριαμβολογούν, γιατί στην περίπτωσή τους και με δεύτερο πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη υπάρχει εγκατεστημένος στην πολιτική σκηνή του τόπου ένας νέος δικομματισμός. Φανταστείτε πόση έλλειψη και πόση ένδεια επιχειρημάτων […] Ότι δεν ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στρατηγικά είναι μια πρώτου μεγέθους ανοησία, γιατί κάθε ήττα πρώτα από όλα είναι ήττα της στρατηγικής που χρησιμοποιήθηκε για τον αγώνα που τελείωσε με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα”.

 

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν παρατήρησε ότι “η πείρα των αναμετρήσεων στις ευρωεκλογές λέει ότι όποιος χάνει με μια συγκεκριμένη διαφορά στις ευρωεκλογές, στις αμέσως προσεχείς βουλευτικές εκλογές χάνει με μιάμιση φορά μεγαλύτερη διαφορά”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠανηγυρική συνεδρίαση των τομεαρχών μετά την νίκη
Επόμενο άρθροΣύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στη Λιόν