Τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονoϊoύ στην οικονομία καταθέτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ

O κ. Τσίπρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλία Μόσιαλο, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα και τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε λίγο σε αναλυτικές δηλώσεις για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτα μέτρα για τη δημόσια Υγεία, την θωράκιση της οικονομίας και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Χθες πραγματοποιήθηκε πολύωρη έκτακτη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με στενούς συνεργάτες τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις με τον κορονοϊό, τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως σοβαρές. Συζητήθηκαν επίσης τα μέτρα τα οποία θα προτείνει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας αλλά και της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

ΚΚΕ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων από την υλοποίηση των έκτακτων μέτρων λόγω του «νέου κορονοϊού» κατέθεσε το ΚΚΕ.
Ζητά να ενημερωθεί:
Αν ο αρμόδιος υπουργός «προτίθεται να πάρει μέτρα ώστε να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:
1) Σε όσους εργαζόμενους νοσούν, προκειμένου να αναρρώσουν.
2) Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, ως έκτακτο μέτρο πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού.
3) Σε όσους εργαζόμενους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών».

Αναβολή εκδηλώσεων

«Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από την επιδημία του κοροναϊού, ανακοινώνουμε την αναβολή όλων των μαζικών εκδηλώσεων των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέχρι το Πάσχα», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21: 1. Η προγραμματισμένη για τις 28 Μάρτη Ημερίδα της ΚΕ, με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 και η συγκρότηση του αστικού κράτους στην Ελλάδα» και 2. Η προγραμματισμένη για τις 30 Μάρτη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Οι νέες ημερομηνίες πραγματοποίησής τους θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΜέΡΑ25

Επτά+1 μια προτάσεις για την στήριξη της οικονομίας εξαιτίας του κορονοϊού παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, έκπτωση 50% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και των παραμεθόριων περιοχών. Άμεση πρόσληψη 7 χιλιάδων γιατρών & νοσοκόμων στο ΕΣΥ. Μέτρα για την μείωση χρήσης μετρητών στις συναλλαγές (τα οποία βοηθούν στην εξάπλωση του ιού)

«Αθροιστικά, το κόστος των 7+1 μέτρων ισούται με €3,6 δις ή το 2% του ΑΕΠ»

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑίγιο:Κουκουλοφόροι «χτύπησαν» δύο σπίτια
Επόμενο άρθροΠώς απαντούν Ferrari και άλλοι ιταλικοί κολοσσοί στη λαίλαπα του κορωνοϊού