Έως 200 εκατ. ευρώ

 

Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου σύμφωνα με το ν.3156/2003 και τον ν.4548/2018, ποσού 150.000.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον και έως 200.000.000 ευρώ, αποφάσισε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Aegean Airlines.

 

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η διάθεση των ομολογιών θα γίνει μέσω δημόσιας προσφοράς, υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η υλοποίηση της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς. Τέλος αναφέρει ότι θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό με νεότερες ανακοινώσεις για τη δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου και τη διενέργεια της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών.

 

Σημειώνεται πως η Aegean έχει ανακοινώσει ότι προχωρά στην απόκτηση έως 42 νέων αεροσκαφών Α320 neo από την Airbus, με συνολική αξία τιμοκαταλόγου ύψους 5 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα η οποία δημιουργεί νέες και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία.

 

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 2019 προγραμματίζει αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο εξωτερικού κατά 700 χιλιάδες θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας συνολικά τις 10,3 εκατ. θέσεις εξωτερικού και 17,7 εκατ. συνολικά, συμπεριλαμβάνοντας και το δίκτυο εσωτερικού. Η  αύξηση αφορά όλο το έτος, αλλά είναι εντονότερη, σε ποσοστιαία μεταβολή, στους χειμερινούς μήνες αλλά και στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου (ήτοι Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο).

 

Οι νέοι προορισμοί που προστίθενται  για το 2019 αφορούν νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ίμπιζα, Βαλένθια, Σαράγεβο, Τύνιδα και Σκόπια, ενώ προστίθεται και νέο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αννόβερο.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠολιτικός πονοκέφαλος με το ρεπορτάζ του BBC σε μακεδονική μειονότητα
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε το 4ο Greek Tourism Workshop στον Λίβανο