Άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση για τον Δημήτρη Κυρσανίδη στο παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ της Χιροσίμα, όπου κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο.

 

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Freestyle, αλλά και το ασημένιο στο Speed-Run.

Συγκεκριμένα, στο Speed-Run κάλυψε τη διαδρομή των 40 μέτρων σε χρόνο 12,19 και κέρδισε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, πίσω από τον Ελβετό Κρις Χάρματ (11.37) και μπροστά από τον Ολλανδό Κέβιν Άλσεμχεεστ (12.48).

Η καλύτερη του εμφάνιση ήταν στο Freestyle, στο οποίο άλλωστε ο Θεσσαλονικιός τρασέρ ειδικεύεται: Με 27,50 βαθμούς πανηγύρισε την πρωτιά, αφήνοντας πίσω του τον Γάλλο Γιοάν Τονουάρ (25,50 β.) και τον Ρώσο Εβγκένι Αροϊάν (25,00 β.).

Ο αγώνας της Χιροσίμα αποτέλεσε το δεύτερο από τα τρία παγκόσμια κύπελλα παρκούρ που διοργανώνει φέτος η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG). Είχε προηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες το αντίστοιχο της κινεζικής πόλης Τσενγκντού, όπου ο Δημήτρης Κυρσανίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Speed-Run.

Ακολουθεί το παγκόσμιο κύπελλο του Μονπελιέ, στη Γαλλία (31 Μαΐου – 2 Ιουνίου), μετά από το οποίο θα προκύψει η τελική παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς, βάσει των δύο καλύτερων αποτελεσμάτων κάθε αθλητή ανά αγώνισμα.

Σημειώνεται ότι ο  ότι ο 23χρονος πρωτοασχολήθηκε με το freerunning στην ηλικία των 12 ετών, μέσα από μια παρέα στη γειτονιά του στη Θεσσαλονίκη. Το 2014 και 2015 κατέκτησε την πρώτη θέση για δύο συνεχόμενα χρόνια, στην παγκόσμια πρόκληση του Red Bull Art of Motion, στη Σαντορίνη, ενώ το 2017 κατέκτησε την 3η θέση στο WFPF Jump Off Championship.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣύνδεση της Αθήνας με Ντουμπρόβνικ, Ζάγκρεμπ και Σπλίτ
Επόμενο άρθροΤο όνειρο του Παπαπέτρου είναι το 7ο αστέρι του ΠΑΟ