Η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια Wided Bouchamaoui (Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας), θα παρουσιάσει αύριο, σε εκδήλωση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

 

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων FON, Νάνο Ρούζιν, οι οποίοι θα παραστούν στην αυριανή εκδήλωση.

 

Η Wided Bouchamaoui όπως και οι κ.κ. Κούλογλου και Ρούζιν έγιναν σήμερα δεκτοί από τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

 

Μετά την αυριανή παρουσίαση της πρωτοβουλίας στα Σκόπια, η Τυνήσια κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου στις 19 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚατά της αύξησης του επιτοκίου από τη FED τάχθηκε ο Τραμπ
Επόμενο άρθροΑντισυνταγματική η κατάργηση 13ου-14ου μισθού των ΔΥ