Πρωτομαγιά στο Χαϊδάρι και προσκύνημα στο Μπλοκ 15, τόπο θυσίας και μαρτυρίου των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πολλούς πολίτες να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση δημοτικών κινήσεων της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιάς. 

Για τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα, και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς για Όλους» η σημερινή μέρα είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς μεταξύ των κρατουμένων του Μπλοκ 15 ήταν ο πατέρας του Γιώργος Μπελαβίλας.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει:

«Στο Σικάγο, στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και στην Καισαριανή είναι οι δικές μας Πρωτομαγιές. Πρωτομαγιές των εργατών για το δίκιο, των ανταρτών για τη λευτεριά, των φτωχών και των αδύνατων για την κοινωνική πρόοδο και τη δικαιοσύνη.

Σήμερα, Πρωτομαγιά του 2019, μαζί με όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του τόπου μας, της Ελλάδας και της Ευρώπης στήνουμε το φράγμα για να μην επιτρέψουμε την επιστροφή του εφιάλτη του 20ου αιώνα, του ναζισμού, του κάθε λογής φασισμού που ματοκύλισε την πατρίδα μας.

Για αυτό είμαστε όλες και όλοι εδώ, στο Μπλοκ 15 του Χαϊδαρίου, για να τιμήσουμε τους πατεράδες και τους παππούδες μας, κρατούμενους των Ναζί, τους ΕΠΟΝίτες του Πειραιά, τους Ακροναυπλιώτες και τους 200 της Καισαριανής, τους κομμουνιστές και τους αντιστασιακούς όλης της Αθήνας, τους Εβραίους που από εδώ σύρονταν στα κρεματόρια της Γερμανίας.

Τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων, ανδρών και γυναικών όλου του κόσμου. Τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στη μεγάλη αντιφασιστική μάχη, στον αγώνα για ψωμί και ελευθερία». 

Στην εκδήλωση παρέστη και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς παραμένει επίκαιρος όσο και απαραίτητος. Σήμερα περισσότερό από ποτέ άλλοτε το ύψιστο πατριωτικό μας χρέος είναι αυτός ο αγώνας διαρκείας απέναντι σε όλες τις αποχρώσεις του μαύρου»

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣοκ ο Κασιγιας υπέστη καρδιακή προσβολή
Επόμενο άρθροΠεριοδεία του Τσίπρα στην Κρητη