Τις σκέψεις του για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε όλοι, κατέθεσε μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Αλέξανδρος Γούνας.

Ο διεθνής πολίστας χαρακτήρισε αναπόφευκτα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και εξήγησε πώς προσπαθεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, αν και αναγνώρισε ότι οι αθλητές του υγρού στίβου θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους για να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση στο νερό.

Παράλληλα τόνισε ότι ήταν επιβεβλημένη η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Για όλον τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα για μας τους αθλητές, ως προς τον τρόπο που ζούμε και λειτουργούμε, καθώς είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Όμως, η υγεία πάνω απ΄ όλα. Και η ουσία είναι να καταφέρουμε να βγούμε όλοι αλώβητοι και υγιείς (κι όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι). Παράλληλα, να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον και να προετοιμάζουμε την επόμενη μέρα», δήλωσε ο παίκτης του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά του, ο Γούνας παραδέχτηκε ότι έχει αλλάξει σημαντικά: «Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που βγαίνω έξω από το σπίτι. Μόνο όταν είναι απαραίτητο, για ψώνια και για την καθημερινή γυμναστική, που εκτός από αυτή που γίνεται μέσα στο σπίτι, περιλαμβάνει τρέξιμο και ασκήσεις εκτός σπιτιού, κάποιες από τις οποίες εφευρίσκουμε και μόνοι μας.

Είμαστε, φυσικά, πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή μας στον οποίο στέλνουμε κάποια βίντεο για να παρακολουθεί την πορεία μας. Για μας τους αθλητές του υγρού στίβου είναι δύο φορές πιο δύσκολο, διότι είμαστε εντελώς έξω από το ιδιαίτερο περιβάλλον μας, που είναι το νερό. Θα χρειαστεί, μάλιστα, πιο πολύς χρόνος να επανέλθουμε στην κατάσταση που πρέπει, όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Διαβάζω πολύ.

Βιβλία που αφορούν κυρίως τον άνθρωπο και την εξέλιξή του. Βλέπω σειρές και ντοκιμαντέρ στο “Netflix” μαζί με τη σύντροφό μου που εργάζεται από το σπίτι. Η επικοινωνία με συγγενείς και φίλους γίνεται πλέον με social network και social media. Δεν υπάρχει καμία πτώση ψυχολογίας. Το νιώθουμε ως μια απαραίτητη μέθοδο προστασίας για να μείνει όρθια η κοινωνία».

Ο έμπειρος πολίστας υπογράμμισε επίσης: «Θεωρώ απολύτως σωστά τα μέτρα που ελήφθησαν και μάλιστα εγκαίρως. Προέχει η υγεία, είναι το υπέρτατο αγαθό, όλα τα άλλα έπονται, όπως και ο αθλητισμός, που πέρασε αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα. Όπως σας είπα, είναι σημαντικό να βγούμε χωρίς απώλειες. Είναι αναγκαία και αναπόφευκτα τα μέτρα. Απαραίτητο να υπακούμε στους κανόνες κι εμείς οι αθλητές να δώσουμε το παράδειγμα ώστε να συνετιστούν και όσοι λίγοι το έχουν πάρει αψήφιστα».

Για τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για του χρόνου, ο Γούνας επισήμανε: «Ήταν επιβεβλημένη απόφαση. Μας ήλθε λίγο απότομο που σταμάτησε η προετοιμασία πάνω στην κορύφωσή της, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Οι αθλητές δεν θα μπορούσαν να προετοιμαστούν σωστά υπό αυτές τις συνθήκες για να δώσουν αγώνες μετά από τέσσερις μήνες. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι αυτή η μετάθεση τελικά αποβεί προς όφελός μας. Ελπίζω πως ναι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πολύς χρόνος για καλύτερη προετοιμασία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛιμεναρχείο Βόλου: Δύο οι παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Επόμενο άρθρο«Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα»