Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, 20:12

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, περιέγραψε σήμερα τις τελευταίες… δοκιμές που θα γίνουν για τον «ημιαυτόματο» εντοπισμό οφσάιντ, επιβεβαιώνοντας ότι το Κύπελλο Αραβίας (30/11-18/12) θα είναι «το πιο σημαντικό τεστ μέχρι σήμερα» και εάν είναι επιτυχές θα χρησιμοποιηθεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Αυτό το σύστημα αποτελείται από κάμερες τοποθετημένες στην οροφή του γηπέδου. Ένας χειριστής, που κάθεται πίσω από πολλές τηλεοράσεις, λαμβάνει ζωντανά τόσο τη γραμμή οφσάιντ όσο και τη στιγμή που χτυπήθηκε η μπάλα. Στη συνέχεια θα έχει την επιλογή να δείξει τις εν λόγω εικόνες στον διαιτητή που είναι υπεύθυνος για το VAR.

«Η τεχνολογία είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη τόσο στην προετοιμασία των αγώνων όσο και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τη διάρκεια των αγώνων», εξήγησε ο Ιταλός πρώην διεθνής διαιτητής.

«Σε περίπτωση οφσάιντ η απόφαση λαμβάνεται μετά από ανάλυση όχι μόνο της θέσης των παικτών αλλά και της συμμετοχή τους στην δράση. Η τεχνολογία μπορεί να τραβήξει μια γραμμή, αλλά η αξιολόγηση της παρέμβασης στο παιχνίδι παραμένει στα χέρια του διαιτητή.

Αυτό το νέο μέτρο, εκτός από τη μείωση του ανθρώπινου λάθους, στοχεύει επίσης στη μείωση του χρόνου μεταξύ της φάσης και της στιγμής κατά την οποία οι διαιτητές ανακοινώνουν την τελική ετυμηγορία τους σχετικά με το εν λόγω παιχνίδι», πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, 20:21

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤσίπρας – Συναντήσεις με σωματεία υγειονομικών και εκπαιδευτικών για την πανδημία
Επόμενο άρθροMVP της 10ης αγωνιστικής η Σάλας