Ο ΟΑΕΔ και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώνουν δυνάμεις για να καταπολεμήσουν την ανεργία των πτυχιούχων σχολών ΜΜΕ, προσφέροντας ένα θεωρητικό-πρακτικό πρόγραμμα κατάρτισης που θα ξεκινήσει από τις αρχές Φεβρουαρίου.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι απόφοιτοι των τριών πανεπιστημίων που διαθέτουν δημοσιογραφικές σχολές, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παντείου Πανεπιστημίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και πιστοποιημένων ΙΕΚ. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να έχουν ενεργή κάρτα ανεργίας, που θα τους δίνει το δικαίωμα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, κατόπιν του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Η πρώτη συνάντηση των υπεύθυνων του προγράμματος με τους εκπαιδευόμενους πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον χώρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου και δόθηκαν οι σχετικές πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και οι διευκρινίσεις στις απορίες που εκφράστηκαν. Τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα επιλέγονται οι συμμετέχοντες, είναι ο βαθμός πτυχίου, το μεταπτυχιακό και η ενεργή κάρτα ανεργίας.

 

Τη θεωρητική κατάρτιση θα την αναλάβει το ΚΕΚ και την πρακτική θα τη συμπληρώσει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πρόγραμμα αυτό είναι 340 ωρών, θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου, η θεωρητική κατάρτιση θα διαρκέσει 120 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΚ Ρέντη και οι υπόλοιπες ώρες θα είναι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

“Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση και τη θεωρητική κατάρτιση. Απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες που είναι άνεργοι και στοχεύει στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη δημοσιογραφία και γενικότερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”, δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος σπουδών κι ο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Κυριάκος Θεοδωρακάκος, προσθέτοντας ότι “είναι μία ευκαιρία για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο να οραματιστεί τον ρόλο του στην επαγγελματική κατάρτιση, μία ευκαιρία που δίνει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού”. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου, δήλωσε: «Είναι μία πολύ σπουδαία πρωτοβουλία για τον χώρο των νέων δημοσιογράφων. Ήταν κρίσιμη η συμβολή του ΟΑΕΔ και του προέδρου του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είναι πολύ σημαντικό το να έχουμε νέους ανθρώπους, νέους δημοσιογράφους που θα αποκτήσουν μία όχι μόνο θεωρητική κατάρτιση από δημοσιογράφους συναδέλφους και καθηγητές από τον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και εκπαίδευση σε ό,τι αφορά το πρακτικό κομμάτι. Είναι μία πολύτιμη εμπειρία, που γίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο σε ένα υπερσύγχρονο μέσο, όπως είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είναι μία ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή από πρώτο χέρι με τη δουλειά του δημοσιογράφου».

Τέλος, η διευθύντρια του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του ΟΑΕΔ στο Ρέντη, Στεργιανή Μπουζούκη, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο σεμινάριο, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης σε άνεργους δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Κατρούγκαλος υπέγραψε τον κυρωτικό νόμο της Συμφωνίας των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΝέα εποχή για τον λαό μας