Η περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή «Καλλιστώ» προσφέρει για έβδομη συνεχή χρονιά περιβαλλοντική εκπαίδευση για μαθητές, αυτή την φορά σε σχολεία της Αθήνας.

 

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν οι μαθητές τα μυστικά των ελληνικών δασών και των ειδών πανίδας που ζουν σε αυτά, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά, τον λύκο και την αρκούδα. Έτσι προωθείται η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών, είτε μέσω της κατανόησης της αναγκαιότητας για τη διατήρηση της άγριας ζωής και φύσης, είτε ακόμα της καλλιέργειας του εθελοντισμού σε δράσεις για την προστασία των ελληνικών δασών.

 

Το φετινό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές: «Τα ζώα του δάσους πηγαίνουν σχολείο», «Θηλαστικά σε κίνδυνο» και «Άνθρωπος και σαρκοφάγα ζώα: σύγκρουση και συνύπαρξη», «Το ζήτημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων».

Το πρόγραμμα υλοποιείται φέτος σε συνεργασία με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αθήνας. Μόνο τα τελευταία έξι χρόνια, έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης περισσότεροι από 7.700 μαθητές.

 

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της «Καλλιστώ» μπορούν να επικοινωνούν στο 2310 252530 και στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜικτά πρόσημα στη Wall Street
Επόμενο άρθροΗ συμφόρηση στην εναέρια κυκλοφορία παραμένει