Την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου μέσω της επένδυσης στις αυθεντικές εμπειρίες και στο βιωματικό τουρισμό επιδιώκει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑΙ), προχωρόντας στην εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος για την ανάδειξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στο νησί και των σημείων εκείνων που παρουσιάζουν ξεχωριστό τουριστικό ενδιαφέρον.

 

Εν αρχή, βασικός στόχος είναι να γίνει μία καταγραφή των εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων και των αυθεντικών εμπειριών που προσφέρουν τα χωριά της Ρόδου, ώστε να συγκεντρωθούν και να παρουσιαστούν σε μια ψηφιακή πλατφόρμα με σύγχρονο, ποιοτικό και αισθητικά άρτιο τρόπο.

 

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο μία πρώτη συνάντηση εργασίας υπό την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου.

 

Οι ειδικότεροι στόχοι του προγράμματος και οι εμπειρίες που θα συμπεριληφθούν, θα προκύψουν σε συνεργασία με κατοίκους των χωριών της Ρόδου και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ήδη στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Στη συνέχεια, το υλικό αυτό θα αξιοποιηθεί και θα προβληθεί περαιτέρω μέσα από τα κανάλια προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η ΠΝΑΙ.

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που θα δημιουργηθεί, θα είναι ένα εργαλείο δυναμικό που θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται συνεχώς με περισσότερο υλικό και συνεργασίες, ανοιχτό σε όλους όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό. Σε πρώτη φάση, θα συμπεριληφθούν 17 χωριά της Νότιας Ρόδου και της Ενότητας Ατταβύρου, ενώ θα προστίθενται νέα σταδιακά.

 

“Η στρατηγική τουριστικής προβολής που ακολουθούμε εστιάζει στην ανάδειξη των ξεχωριστών εμπειριών και της αυθεντικής ταυτότητας κάθε προορισμού. Θέλουμε ο επισκέπτης να επιλέγει συνειδητά τον προορισμό για όλες εκείνες τις ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες που του προσφέρει”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης, Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου.

 

“Ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να δώσει νέα πνοή στα χωριά, να λειτουργήσει ως όχημα για την άμβλυνση της εποχικότητας και την προσέλκυση επισκεπτών υψηλότερης εισοδηματικής στάθμης. Αυτή την ευκαιρία δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη. Αν μη τι άλλο, επενδύοντας στις αυθεντικές εμπειρίες και στο βιωματικό τουρισμό, ενδυναμώνουμε το τουριστικό μας προϊόν, απαντώντας στις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες”, πρόσθεσε.

 

Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην καταγραφή των εξειδικευμένων τουριστικών εμπειριών και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ρόδος, μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ εξαγωγών για τη Γερμανία
Επόμενο άρθροΑυξημένη η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια τον Ιανουάριο