«Είμαστε δίπλα στον επιβάτη και στον πολίτη, και ειδικά στα παιδιά που γράφουν πανελλήνιες εξετάσεις. Τροποποιήσαμε τη στάση εργασίας, ώστε οι μαθητές να προσέλθουν με ηρεμία  στα εξεταστικά κέντρα».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Κώστας Σιορίκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, αναφορικά με την απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η στάση εργασίας των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, να γίνει την Τετάρτη από τις 13.00 έως τις 17.00.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση των εργαζομένων ήταν να γίνουν στάσεις εργασίας το πρωί και το βράδυ, και τα λεωφορεία να κινηθούν από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00.


 

«Ο χρόνος δεν επαρκούσε για να εξυπηρετήσουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ίσως δεν το σταθμίσαμε πολύ καλά. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να αναλάβει, όμως, και η κυβέρνηση τις δικές της. Θα μπορούσε να καταθέσει έπειτα από 10-15 ημέρες το νομοσχέδιο που θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στους εργαζόμενους.  Ίσως θα έπρεπε να πάρουμε μια άλλη απόφαση, αλλά τέλος καλό, όλα καλά», τόνισε ο κ.Σιορίκης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ και στις βολές περί πιέσεων από συνδικαλιστές με όχημα τα παιδιά, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρχε από εμάς σκέψη  για εκβιασμό απέναντι στα παιδιά». Πρόσθεσε, δε, ότι νίκη στον αγώνα αυτό, θα είναι «να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο το οποίο θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα για τους εργαζόμενους. Η ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας, θα φέρει απλήρωτες υπερωρίες και εκεί ο φτωχός εργαζόμενος θα χάσει το εισόδημά του», τόνισε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρος επίλυση η 16χρονη διαμάχη ΗΠΑ-ΕΕ για τις αθέμιτες επιδοτήσεις σε Airbus και Boeing
Επόμενο άρθροΚ. Χατζηδάκης: Προστασία αλλά όχι ασυδοσία στον συνδικαλισμό