Για τη χθεσινή επανεκκίνηση του λιανεμπορίου μίλησε στον «Θέμα 104,6» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. «Η πρεμιέρα ήταν περισσότερο μια βόλτα σε επίπεδο χαμηλών προσδοκιών και για εμάς και για τους καταναλωτές», τόνισε ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε και στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων «για θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία», υποστηρίζοντας ότι «στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουμε ψηλά την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων μας γιατί δουλεύουμε στους ίδιους χώρους».

Κάνοντας λόγο για «διερευνητική» επαφή καταστημάτων και καταναλωτών χθες, ο κ. Καββαθάς εξήγησε ότι ήταν “πάρα πολύ μικρό το ποσοστό του κύκλου εργασιών που έγινε χθες” τόνισε ο ίδιος, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα προβλήματα από την πτώση του τουρισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα την Παροικιά της Πάρου, όπου από τα 187 καταστήματα, άνοιξαν 10 χθες.

Στον αντίποδα, «πρέπει να δούμε πως θα κερδίσουμε έστω ένα μικρό κύκλο εργασιών από τον τουρισμό” σημείωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, “από πλευράς μου σε ερώτημα που δέχτηκα από τον κ. Πρωθυπουργό (σ.σ. χθες) αν η εστίαση είναι έτοιμη να ανοίξει» ο κ. Καββαθάς απάντησε πως “από το να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με τις πλατείες είπε πιο ασφαλές να ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφενεία, ώστε να είναι πιο ασφαλής και δομημένη η έξοδος των πολιτών».

«Όλα είναι υπό το πρίσμα των επιδημιολόγων» τόνισε ο κ. Καββαθάς στον απόηχο της χθεσινής συζήτησής του με τον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι «έχω την αίσθηση ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα» τα καταστήματα εστίασης. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ότι «εξαρτώνται όλα από τους επιδημιολόγους», όπως και ότι είναι «βασική προϋπόθεση η επιδότησης της εργασίας από πλευράς της πολιτείας, για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιπλωματικό μπρα ντε φερ Cosco-κυβέρνησης για προβλήτα IV και ναυπηγείο στο Πέραμα
Επόμενο άρθροΟι συγκινητικές αναρτήσεις των γιων του 30 χρόνια μετά το θάνατό του