Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022, 12:14

Ο Ρόμπερτ Λεφαντόφσκι, αποδείχθηκε καταλυτικός για την πρόκριση της εθνικής Πολωνίας, στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022. Αρχηγός και πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη, τις τελευταίες δύο χρονιές, ο «Λέβα» δεν έχει καταφέρει ποτέ να οδηγήσει την Πολωνία σε κάποια σπουδαία διάκριση. Και το ερώτημα είναι, εάν θα το πετύχει στα γήπεδα του Κατάρ.

Την μοναδική φορά που ο Πολωνός αρχισκόρερ, συμμετείχε σε Μουντιάλ, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Ηταν το 2018, στην Ρωσία, εκεί όπου οι «Λευκοί Αετοί» αποκλείσθηκαν στην φάση των ομίλων, καθώς ηττήθηκαν από την Σενεγάλη (2-1) και την Κολομβία (3-0), ενώ νίκησαν με 1-0 την Ιαπωνία. Και μάλιστα, χωρίς γκολ από τον άσο της Μπαρτσελόνα.

Ο 34χρονος άσος, «μετακόμισε» το καλοκαίρι στην Βαρκελώνη από το Μόναχο και την Μπάγερν, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά προς το παρόν ζει μαζί με τους συμπαίκτες του, τον οδυνηρό αποκλεισμό από την συνέχεια του Champions League.

Ομως σε ατομικό επίπεδο, ο «Λέβα» συνεχίζει με… κεκτημένη ταχύτητα, καθώς είναι πρώτος σκόρερ στην La Liga με 13 γκολ σε 12 αγώνες, ενώ συνολικά, μετρά 18 τέρματα και τέσσερις ασίστ, σε 17 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του Λεβαντόφσκι και στα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς πέτυχε τα οκτώ από τα 30 τέρματα της εθνικής Πολωνίας σε 10 αγώνες, ενώ «μοίρασε» και πέντε ασίστ.

Βαθιά κοινωνικοποιημένος και ευαισθητοποιημένος, ο Λεβαντόφσκι, θα φορά στους αγώνες του Μουντιάλ, το περιβραχιόνιο που του έδωσε ο θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου, Αντρέϊ Σεφτσένκο, με τα χρώματα της χώρας του, που από τον περασμένο Φεβρουάριο, βιώνει έναν ανελέητο πόλεμο, λόγω της ρωσικής εισβολής.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥποκλοπές: Νέα διαφοροποίηση από τον Νικήτα Κακλαμάνη
Επόμενο άρθροΥδρογονάνθρακες: Γιατί χάθηκαν 10 χρόνια ερευνών για τα ελληνικά κοιτάσματα