Ο Δήμος Ρόδου απευθύνει πρόσκληση προς τους επιχειρηματίες του νησιού για τη συμμετοχή σε δύο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις εναλλακτικού, κατά κύριο λόγο, τουρισμού, στις οποίες θα παρευρίσκεται μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στο πλαίσιο δράσεων προβολής και περαιτέρω προώθησης της Ρόδου και ως προορισμού εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

 

Πρόκειται για την έκθεση “ΜΑΤΚΑ 2019” που πραγματοποιείται από τις 18-20 Ιανουαρίου 2019 στο Ελσίνκι στη Φινλανδία και την “Boot Düsseldorf 2019” που διοργανώνεται, το διάστημα από τις 19-27 Ιανουαρίου 2019 στο Ντύσσελντορφ στη Γερμανία. Η πρώτη αποτελεί μια έκθεση κυρίως για  εναλλακτικά/θεματικά τουριστικά προϊόντα, ενώ η δεύτερη τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού και θαλασσίων σπορ.

 

Η συμμετοχή του Δήμου Ρόδου αλλά και Ροδίων επιχειρηματιών του τουρισμού, στη διεθνή έκθεση “ΜΑΤΚΑ 2019” καθίσταται επιβεβλημένη καθώς το ελληνικό νησί αποτελεί αγαπημένο και κορυφαίο προορισμό για τους Φινλανδούς και το τουριστικό ρεύμα από τη Φινλανδία προς Ρόδο καταγράφει διψήφια αύξηση και συγκεκριμένα αύξηση 27,10 % σε σχέση με το 2017. Σε απόλυτα νούμερα, 88.000 Φινλανδοί τουρίστες επισκέφθηκαν το πρώτο 11μηνο του 2018 το νησί , σε σχέση με 70.000 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

 

Το 2018 στην ΜΑΤΚΑ μετείχαν 600 εκθέτες, μεταξύ των οποίων και τουριστικοί οργανισμοί που διακινούν τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών προς την χώρα μας. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 64.000, η πλειοψηφία των οποίων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς, με το περίπτερο του ΕΟΤ να είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τουριστικών οργανισμών και γραφείων εναλλακτικού τουρισμού της Φινλανδίας.

 

Όσον αφορά την έκθεση “Boot Düsseldorf 2019” που κλείνει φέτος 50 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, πρόκειται για το μέρος όπου ολόκληρη η βιομηχανία του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού/σπορ συναντιέται κάθε χρόνο, σε περισσότερα από 220.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου και πάνω από 1.800 εκθέτες. Ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη έκθεση του είδους της, αφού με περίπου 250.000 επισκέπτες απεικονίζει σχεδόν όλο το φάσμα των ειδών και δραστηριοτήτων, που σχετίζονται με τη θάλασσα, από τα θαλάσσια αθλήματα και τις θαλάσσιες δραστηριότητες μέχρι το ψάρεμα, τις καταδύσεις και το surfing.

 

Όντας ένα νησί που προσφέρεται για πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες με πλήθος επισκεπτών από τη Γερμανία και άλλες χώρες να ασχολούνται στο πλαίσιο των διακοπών τους στο νησί, με ιστιοπλοϊα, windsurfing, kitesurfing, θαλάσσιο σκι, wakeboard και καταδύσεις η Ρόδος δεν θα μπορούσε να λείπει κι από αυτήν την έκθεση. Άλλωστε, τα θαλάσσια σπορ είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένα στη Ρόδο και υπάρχουν πολλά σημεία του νησιού που θεωρούνται παράδεισος για σέρφερς και άλλα θαλάσσια σπορ, καθώς διατίθενται σύγχρονες και οργανωμένες εγκαταστάσεις για όλα τα θαλάσσια αθλήματα, ενώ η θάλασσα της Ρόδου είναι επίσης ιδανική για καταδύσεις.

 

Όσοι επιχειρηματίες του νησιού που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάποια από τις δύο εκθέσεις, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή, στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ενώ όσοι επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης, στον κ. Κώστα Χατζίκο, το αργότερο μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 2019.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο δρομολόγιο Αθήνα- Τελ Αβιβ
Επόμενο άρθροΔεν ψηφίζω τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν στηρίζω την κυβέρνηση