Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τετάρτη 03.02.2021 συνολικά 79.061 ελέγχους και κατέγραψαν 1.768 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 559.050€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε πέντε (5) επιχειρήσεις .

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (68.948).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας

Μη νόμιμη μετακίνηση

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τριανταπέντε (35) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη επαγγελματία αυτοκινητιστή για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού και επιβολή διοικητικού προστίμου 5.000€, διότι δεν ήταν σε κατ΄οίκον περιορισμό ως όφειλε και εργαζόταν, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος «καφέ–μπάρ-ψησταριά» και επιβλήθηκε πρόστιμο 3000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών στην επιχείρηση διότι προσέφερε οινοπνευματώδη ποτά σε 4 καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 2 συλλήψεις ιδιοκτήτη και υπευθύνου γυμναστήριου στους οποίους επιβληθήκαν ισάριθμα πρόστιμα 3000€ και επιπλέον πέντε (5) πρόστιμα των 300€ σε ισάριθμους αθλούμενους, στην Περιφέρεια Ιωνίων Νήσων.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3000€ και επτά (7) πρόστιμα των 300€ σε ισάριθμους πελάτες, στην ΠΕ Κεφαλλήνιας.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών στην επιχείρηση διότι κατελήφθη να λειτουργεί το κατάστημα εξυπηρετώντας πέντε (5) καθήμενους πελάτες, κατά παραβίαση των ισχυουσών διατάξεων. Στους πελάτες του καταστήματος επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300€ έκαστος, για παραβίαση περιορισμού κίνησης. Οι ανωτέρω παραβάσεις συντελέστηκαν σε καταστημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος διότι κατελήφθη να λειτουργεί το κατάστημα εξυπηρετώντας εντός αυτού δύο (2) πελάτες, κατά παραβίαση των ισχυουσών διατάξεων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 2 συλλήψεις και επιβολή προστίμου 300€ έκαστος, διότι ευρισκόμενοι εντός δημόσιας Υπηρεσίας αρνήθηκαν να φορέσουν την ιατρική μάσκα, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και του επέβαλε πρόστιμο 3000€ εντός του οποίου κατελήφθη να εξυπηρετεί τέσσερα (4) άτομα, στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα 300€ έκαστο για μη χρήση μάσκας και 300€ έκαστο για περιορισμό κίνησης, στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300€ σε κατάστημα λιανικού εμπορίου για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη οικίας και του επιβλήθηκε προστιμο 3.000€ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης, επιπλέον συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα, τα οποία βρίσκονταν εντός της οικίας και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ έκαστο για μη νόμιμη μετακίνηση, στην ΠΕ Πέλλας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οβελιστήριο για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην ΠΕ Πέλλας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην ΠΕ Πέλλας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300€ σε κατάστημα λιανικού εμπορίου για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην ΠΕ Πιερίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη καφέ για δύο (2) όρθιους πελάτες έξωθεν του καταστήματος, στους οποίους βεβαιώθηκε παράβαση 300€ έκαστος, στο Δήμο Πάρου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη αποθήκης για διοργάνωση συνάθροισης με άλλα οκτώ (8) άτομα, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καταστήματος επώνυμης αλυσίδας λιανικού εμπορίου και επέβαλε προστιμο 15.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών στην επιχείρηση, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου κομμωτηρίου και επέβαλε πρόστιμο 3.000€ στην επιχείρηση για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφετέρια» και επέβαλε πρόστιμο 3.000€ στην επιχείρηση για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφετέρια» και επέβαλε πρόστιμο 3.000€ στην επιχείρηση για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «μπάρ» για παραβίαση αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στο Δήμο Πειραιά.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε δέκα τέσσερα (14) πρόστιμα των 3000€ σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήρια-καφετέριες κλπ) για παρουσία πελατών στον εσωτερικό και εξωτερικό τους χώρο και δέκα (10) πρόστιμα των 1000€ για παρουσία πελατών στον εσωτερικό χώρο αντίστοιχων καταστημάτων λιανεμπορίου-ένδυσης-υπόδησης χωρίς ραντεβού, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού σε οίκο ανοχής και επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300€ στους ανωτέρω και άλλα πέντε (5) πρόστιμα των 300€ σε πελάτες, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιόκτητη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επέβαλε πρόστιμο 5000€ στην επιχείρηση, επιπλέον σύλληψη του υπευθύνου του καταστήματος και επιβολή προστίμου 3000€, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και του επέβαλε πρόστιμο 3000€ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού και επιβολή προστίμου 600€ έκαστος σε δυο πελάτες, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και του επέβαλε πρόστιμο 3000€ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.900€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 13.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμο 2.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε τρία (3) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000€ σε δύο (2) επιχειρήσεις για μη τήρηση του καταλόγου των ραντεβού, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών με χρήση τραπεζοκαθισμάτων, στην Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά χίλιες επτακόσιες τριάντα επτά (1.737) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων διαμορφώνεται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και των αποφάσεων που λαμβάνονται σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των σχετικών όρων ειδικής λειτουργίας. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥποχώρηση στις 760 μονάδες με μικρό τζίρο
Επόμενο άρθροΠέτρος Φιλιππίδης: Για δεύτερη ημέρα στο νοσοκομείο – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του