Οι εκλογές του 2015, η νίκη ΣΥΡΙΖΑ και η «πρώτη φορά Αριστερά».

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια. Ήταν σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου 2015 που η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Η ημερομηνία συμβολική. Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα έχουμε «για πρώτη φορά Αριστερά».

29 Δεκεμβρίου 2014. Ήταν, σύμφωνα με το sansimera, μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2014.

Για πρώτη φορά η νίκη σε ένα κόμμα της κομμουνιστογενούς Αριστεράς. Έχουμε «για πρώτη φορά Αριστερά». Ένα σύνθημα που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είχε, όμως, καταφέρει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Βουλή. Συνεργάστηκε με ένα κόμμα της λαϊκής Δεξιάς, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» (ΑΝΕΛ) του Πάνου Καμμένου. Μια συνεργασία πάνω στη βάση του κοινού τους αντιμνημονιακού αγώνα.

Μια ημέρα αργότερα και έχουμε την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού της χώρας. Ηγήθηκε της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ σε αριθμούς – Τα αποτελέσματα των εκλογών

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροNovartis: Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος για τις «δουλειές» του «Μάξιμου Σαράφη»
Επόμενο άρθροΤουρκία: Προβληματισμός για την εξοπλιστική υπεροχή της Αθήνας – «Θα θυσιάσουμε 2 μαχητικά για να αντιμετωπίσουμε ένα Rafale»