Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών έκανε σήμερα ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς επιβλήθηκε της Γλυφάδας στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» με 13-7, στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, και έκανε το 1-0 στη σειρά. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το… ραντεβού τους για το βράδυ της Τρίτης (24/5, 21:00), όπου ο ΑΝΟΓ θα υποδεχθεί στο «Αντώνης Δημητρόπουλος» τις πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Ξενάκη και Βάσως Πλευρίτου, ωστόσο η Γλυφάδα «απάντησε» με το πέναλτι της Κοντογιάννη και το γκολ της Φουντωτού για το 2-2. Το ματς κρίθηκε στο δεύτερο οκτάλεπτο, όταν οι «ερυθρόλευκες» ανέβασαν την απόδοσή τους και «άνοιξαν» το υπέρ τους προβάδισμα, το οποίο έφτασε στο +4 (7-3). Στις αρχές της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 10-4 με τέρματα των Κρίστμας και Ελευθερίας Πλευρίτου, εξέλιξη που μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης, μολονότι η Γλυφάδα μείωσε σε 10-6, περίπου 1,5 λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-2, 3-2, 2-1

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 3, Σλίκινγκ 1, Ελευθεριάδου, Κανετίδου, Ξενάκη 2, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Τορνάρου.

ΑΝΟ Γλυφάδας (Θεόδωρος Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Π. Νίνου 3, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου, Ε. Νίνου 1, Αντωνιάδη, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας, Φουντωτού 1, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 2, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ληστεία – μαμούθ σε βάρος ηλικιωμένου επιχειρηματία
Επόμενο άρθροΕυλογιά των πιθήκων: Σε απομόνωση το ύποπτο κρούσμα – Ποια η κατάστασή του