Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπειτα από τις ανακοινώσεις ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ανάκαμψη της επενδυτικής δαπάνης και της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές του Netflix, του Facebook και της Alphabet είχαν κέρδη περισσότερο από 2%, ενώ η Amazon, η Microsoft και η Apple είχαν άνοδο τουλάχιστον 1%. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε 11 μονάδες βάσης, κάτω από το 1,53%.

Στο χορό των κερδών μπήκαν και οι τράπεζες με την Bank of America να ξεπερνά τις εκτιμήσεις ανακοινώνοντας υπερδιπλάσια κέρδη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αν και η ανακοίνωση νέου προγράμματος επαναγορών μετοχών οδήγησε τη μετοχή σε υποχώρηση. Η Citigroup, όμως,ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ με τη μετοχή της να ενισχύεται.

Οι λιανικές πωλήσεις εκτοξεύτηκαν 9,8% τον Μάρτιο καθώς η ρευστότητα από το πρόσθετο πακέτο στήριξης άρχισε να φτάνει στην αγορά. Το ποσοστό που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2020. Το πραγματικό νούμερο των αιτήσεων (576.000) ήταν συντριπτικά μικρότερο από το αναμενόμενο (710.000).

Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 34.035,99 μονάδες (+0,90% ή 305 μονάδες), ο Nasdaq στις 14.038,76 μονάδες (+1,31%) και ο S&P 500 στις 4.170,42 μονάδες (+1,11%).

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Δένδιας απάντησε σκληρά στις τουρκικές προκλήσεις μπροστά στον Τσαβούσογλου 


Κορωνοϊός: Στα 3.833 τα νέα κρούσματα – 819 οι διασωληνωμένοι, 104 θάνατοι 


Κρουαζιέρες πολυτελείας στη… ζούγκλα του Αμαζονίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧωρίς τέσσερις το Περιστέρι στο φιλικό με τον Ιωνικό
Επόμενο άρθροΔύο οι τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια στο Καραϊσκάκη