Καμία διαπραγμάτευση για το ψευτομνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τα Ιωάννινα, όπου παρίσταται στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Έστειλε ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς της Τουρκία, ότι η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη της νομιμότητας, θα επιβάλει τον σεβασμό και την εφαρμογή του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Δεν αποδεχόμαστε την αυθαιρεσία της Τουρκίας ως προς την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας, διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να διαπραγματευτεί το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης. «Καθιστούμε, για μιαν ακόμη φορά, σαφές πως το «ψευτομνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης», είναι παντελώς ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Άρα, κατ’ ουδένα τρόπο μπορεί για την Ελλάδα να αποτελέσει αντικείμενο οιασδήποτε διαπραγμάτευσης. Τα ανωτέρω συνεπάγονται, μεταξύ άλλων, και ότι θα ασκούμε, ελευθέρως και δίχως εκπτώσεις, το αναφαίρετο δικαίωμά μας να θωρακίζουμε αμυντικά τα νησιά μας, έναντι της προκλητικής τουρκικής απειλής και ότι θα εγγυώμεθα όλα τα δικαιώματα της ελληνικής θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας υπογράμμισε ότι το νέο εθνικό στοίχημα είναι μια χώρα ανεπτυγμένη, ισχυρή , ισότιμη   απέναντι στους εταίρους της και του γείτονες της.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι όταν η χώρα έχει ισχυρή αμυντική ικανότητα, ισχυρή αποτρεπτική  δύναμη, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις  και είναι ενωμένη στο εσωτερικό μέτωπο τότε μπορεί να μεγαλουργήσει.

Αποστολή: Χρύσα Ρουμελιώτη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒ. Υψηλάντης: Να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως εξετάστηκαν και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (audio)
Επόμενο άρθροΗ καρδιακή ανεπάρκεια συχνά συνοδεύεται από έλλειψη σιδήρου