Η χειρότερη εβδομάδα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 – Αυξάνονται οι φόβοι πως οδεύουμε σε πανδημία – Χωρίς τέλος η πτώση στην Αθήνα

Εβδομάδα ιστορικών απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να ρίχνει τις διεθνείς αγορές από ΗΠΑ και Ασία μέχρι Αυστραλία και Ευρώπη, σε περιβάλλον διόρθωσης. Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η πτώση και στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη να κάνει νέα «βουτιά» στο άνοιγμα.

Ο πανικός, αλλά και η μόχλευση προκαλούν νέο ξεπούλημα μετοχών στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη λίγο μετά τις 11 το πρωί να χάνει πάνω από 6,3% λίγο μετά τις 11:30.

Οι αγορές βιώνουν τη χειρότερη εβδομάδα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως είναι ζήτημα χρόνου η επιδημία του ιού να μετατραπεί σε πανδημία.

Ο πανευρωπαικός Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 3% και αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες 4,38% στις 372,35 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων καταγράφουν απώλειες 4,4% και όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό πρόσημο.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες 4,34% ,στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 5,05%, στο Παρίσι ο CAC40 χάνει 4,34%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 3,84% ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύεται με απώλειες 4,27%.

Χθες οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν κατά 10% από τα υψηλά της 19ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝα μην ενδώσουμε στον πανικό για τον Covid-19 (video)
Επόμενο άρθροΥπερψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (video)