Σε εξέλιξη βρίσκεται το αναμένομενο κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει από σήμερα μεγάλο τμήμα της χώρας μας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχές που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 01/04 στα δυτικά και βόρεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικά. Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι στη Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο.

Η Φλώρινα πλέον μετράει πόντους χιονιού και θα συνεχίσει να χιονίζει μέχρι αργά τη νύχτα. Περισσότεροι από 5 πόντοι…

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 02/04, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών από την Κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα βόρεια ημιορεινά τμήματα και από το βράδυ της Τετάρτης σε περιοχές της Μακεδονίας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης προβλέπεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 02/04/2020.

Live από το Χ.Κ Ελατοχωριου

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο, από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 01/04 στο Βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια των πρωινών και μεσημεριανών ωρών της Πέμπτης 02/04 και στο Κεντρικό Αιγαίο, όπου η έντασή τους θα φτάνει τα 8-9 μποφόρ.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 02/04 και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και η κακοκαιρία θα υποχωρήσει.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Ανάπτυξης: Προσωρινό «λουκέτο» σε 3 λαϊκές αγορές
Επόμενο άρθρο«Κάθε μέρα σκέφτομαι το νέο μας γήπεδο»