Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, καθώς και κατά των στελεχών, που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων όπου συζητείται το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ βάλλοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για αλα καρτ δημοκρατικές ευαισθησίες και υποστήριξε πως η ΝΔ είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Αναφερόμενος στην κυρία Ελενα Κουντουρά είπε πως αντάλλαξε την ψήφο της για την Συμφωνία των Πρεσπών με την υπουργική της καρέκλα ενώ χαρακτήρισε τον Βασίλη Κόκκαλη ως “total blue electric” λόγω των στιλιστικών του επιλογών.

 

«Αυτή η συνεδρίαση όπως και η αυριανή αποκαλύπτουν το παράλογο της ιστορίας» είπε στην έναρξη της ομιλίας του για να συνεχίσει «μου θυμίζει ένα σύνθημα στους τοίχους κατά την περίοδο του πολέμου στο Βιετνάμ που έλεγε «το να πολεμάς για την ειρήνη είναι σαν να βιάζεις για την παρθενία». Εμείς καταψηφίζουμε το πρωτόκολλο γιατί είναι προϋπόθεση ενεργοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών που εμείς θεωρούμε προδοτική καθώς παραχωρεί τον όρο Μακεδονία. Το παράξενο είναι ότι κύριος υποστηρικτής της Συμφωνίας και του Πρωτοκόλλου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο συνεργαστήκαμε και πολλές φορές αντιμετώπισα την κριτική των βουλευτών του για το ΝΑΤΟ. Σήμερα τους βλέπω να μάχονται υπέρ του ΝΑΤΟ. Βέβαια αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει τους ίδους».

 

Συνεχίζοντας και απευθυνόμενος στην πτέρυγα της πλειοψηφίας ανέφερε ότι «η συμφωνία οδηγεί στην δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης του ΝΑΤΟ στα Σκόπια. Με την δική σας υπογραφή θα φιλοξενηθούν εκεί τα πυρηνικά του Ιρτσιλίκ. Κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ που ασκήσατε κριτική στο ΝΑΤΟ σήμερα υπογράφετε και εγκρίνετε την ίδρυση της μεγαλύτερης βάσεως στα Σκόπια που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα και τα πυρηνικά του Ιρτσιλικ» ενώ σε άλλο σημείο είπε «Αντιλαμβάνομαι τις ευαισθησίες σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τις ευαισθησίες για την κατάλυση της δημοκρατίας στο κρατίδιο των Σκοπίων γιατί δεν τις σέβεστε; Είδαμε φυλακίσεις και αποφυλακίσεις βουλευτών μέχρι να πάρουν τις θετικές ψήφους για την Συμφωνία. Παραβιάστηκαν πολλαπλώς τα δημοκρατικά δικαιώματα και δεν άκουσα κάποια διαμαρτυρία. Με το δημοψήφισμα τι έγινε; Γιατί δεν έχετε την ευαισθησία να δείτε τι έγινε με το δημοψήφισμα; Δεν σας πείραξε ούτε και αυτό; Κανείς δεν είδε ότι η Συμφωνία δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας για να είναι έγκυρη η συμφωνία από την άλλη πλευρά; Έχουμε μια συμφωνία που δεν έχουν τηρηθεί οι υπογραφές, το δημοψήφισμα που παραβιάστηκαν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα και παραβιάζεται ακόμα και σήμερα με δηλώσεις των ηγετών της γειτονικής χώρας».

 

«Αν όλα αυτά τα ξεπερνάτε για να ικανοποιήσετε την ιδεολογική ταύτιση με την μια πλευρά του εμφυλίου τότε αντιλαμβάνεστε ότι η σφραγίδα του ΝΑΤΟ θα φέρει αυτό που υποτίθεται δεν θέλατε. Εμείς είμαστε αντίθετοι γιατί η ένταξη επικυρώνει την Συμφωνία των Πρεσπών και όχι για την Δυτική πορεία των Σκοπίων».

 

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε τις εκτιμήσεις του σύμφωνα με τις οποίες η Συμφωνία θα λειτουργήσει εμπρηστικά στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια αναφέροντας «Όπως έγινε η Συμφωνία ανατρέπει την ίδια την Συνθήκη της Γιάλτας. Θα επιφέρει αυτό δράματα στο μέλλον».

 

Αναφερόμενος στα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση σχολίασε «αυτοί πάντα ήταν δεξιότερα από εμένα και σήμερα αποτελούν το αριστερό άνοιγμα της κυβέρνησης».

 

«Η κυρία Κουντουρά πριν 2 μήνες στην Κρήτη ορκιζόταν για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας και σήμερα αντάλλαξε την στάση της και την ψήφο της προκειμένου να παραμείνει στην υπουργική καρέκλα. Ο Κόκκαλης – λεγόμενος και «total blue electric» μας προέτρεπε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και να πιέσουμε τον Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής. Έμεινε όμως στην καρέκλα» είπε.

 

Τέλος, είπε ότι είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν το πρωτόκολλο και πως επιμένουν στην σκληρή γραμμή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών παρά το γεγονός – όπως υποστήριξε – ότι ο Πρόεδρος της Βουλής μεθοδεύει την διάλυση της ΚΟ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠρώτη σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2018
Επόμενο άρθροΘετικές οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία