Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.·Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

 

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Σταϊκούρας, «χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 και ενίσχυσε με σημαντική ρευστότητα τις ευρωπαϊκές οικονομίες κατά την περίοδο της κρίσης, συμβάλλοντας δι’ αυτού του τρόπου στην ανάπτυξη της ευρωζώνης»

 

«Δυστυχώς, ενώ η Ελλάδα είχε ανάγκη αυτού του προγράμματος περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ευρωζώνης, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης είναι η μόνη που δεν κατόρθωσε να το αξιοποιήσει» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, και επισημαίνει ότι «παρά το γεγονός ότι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση αποτελούσε δέσμευση και προτεραιότητα της Κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια, όπως άλλωστε και πολλές άλλες, απέτυχε να την κάνει πράξη. Όπως απέτυχε να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ασφαλή, συστηματική και με χαμηλό κόστος δανεισμού χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές».

 

«Εξαιτίας του κ. Τσίπρα, άλλη μία ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι τομείς πολιτικής και οι τομεάρχες του Ποταμιού
Επόμενο άρθροΣε χαμηλό 4ετίας η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη