Άσκηση ετοιμότητας θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, στις εγκαταστάσεις του νέου δημοτικού πάρκινγκ (Φιλελλήνων & Δημητριάδος). Το σενάριο της άσκησης αφορά κατάσβεση πυρκαγιάς σε όχημα στο τρίτο υπόγειο του χώρου στάθμευσης και απεγκλωβισμό ατόμων.

Η άσκηση θα ξεκινήσεις στις 10:00 και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα, ανάλογα με την εξέλιξη του συμβάντος.

Αναλυτικά το σενάριο:
Την 01 Δεκεμβρίου, στις 10:00, επιβατηγό όχημα με κινητήρα φυσικού αερίου είναι σταθμευμένο στο τρίτο υπόγειο του δημοτικού χώρου στάθμευσης, στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Δημητριάδος.
Έντονοι καπνοί εξέρχονται από το υπόγειο και φτάνουν μέχρι τον πέμπτο όροφο.
Εργαζόμενος της επιχείρησης, ειδοποιεί μέσω του 199 την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για το συμβάν, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για έντονη οσμή φυσικού αερίου.
Κατά την άφιξή τους στο χώρο της πυρκαγιάς οι Πυροσβέστες, διαπιστώνουν την ύπαρξη οχήματος που έχει τυλιχθεί στις φλόγες, καθώς και την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων συνέπεια της πυρκαγιάς και των καπνών που αυτή παρήγαγε και προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες κατάσβεσης και διάσωσης.

Προηγούμενο άρθροΔυο ακόμη νεκροί από κορωνοϊό στο “Αχιλλοπούλειο” – Στους 88 οι νοσηλευόμενοι
Επόμενο άρθροΠου θα γίνει διακοπή νερού σήμερα στο Βόλο