Σχόλια και αντιδράσεις προκαλεί το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης Αυγής, που έχει φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και με τίτλο «Δεν είναι Αθώοι», με βάση το σύνθημα που ακουγόταν έξω από το Εφετείο κατά των μελών της Χρυσής Αυγής.

«Πρακτικές Γκέμπελς» καταλογίζει στην εφημερίδα – δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ- όπως την χαρακτηρίζει η Ν.Δ. Σε υψηλούς τόνους η απάντηση από την Αυγή, αντιτείνει ότι το κυβερνών κόμμα «αγανακτεί» γιατι η εφημερίδα δεν υιοθετεί ένα κατασκευασμένο αφήγημα.

Το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε πριν από λίγο: «Ο διχαστικός λόγος συγκεκριμένων κομμάτων δημιουργεί πρόσφορ έδαφος για να επωαστεί και πάλι το αυγό του φιδιού. Το ζήσαμε και στο παρελθόν».

Για «απόλυτα διχαστικό δημοσίευμα που δηλώνει την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν αρέσει και τους ενοχλούν οι δηλώσεις Κοντωνή και Παρασκευόπουλου», μίλησε στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης. Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, τόνιζε: Είμαστε σε ώρα που έπρεπε να μείνουμε στην απόφαση της δίκης, έχουμε Ν.Δ που παραπληροφορεί και συκοφαντεί».

«Για τη γούνα έχουν ράμματα και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας για μεγάλες ευθύνες και των δύο κομμάτων.

Χθες, η κυβερνητική παράταξη, σε ανακοίνωσή της, με τίτλο «ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου» τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακομη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής. Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη».

» Μαύρη στιγμή στην ιστορία του εντύπου και του ΣΥΡΙΖΑ»

«Όλοι οι Έλληνες ένιωσαν ανακούφιση και μια πίστη στην Δικαιοσύνη μετά από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το σύνθημα ‘δεν είναι αθώοι’ ταυτίστηκε με την οργή απέναντι σε νεοναζιστικά μορφώματα. Επί Σαμαρά και Μητσοτάκη παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι της Χρυσής Αυγής. Είναι απαράδεκτη και πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή για την ‘Αυγή’ το πρωτοσέλιδο της. Θα είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορία του εντύπου, αλλά και γενικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διολισθαίνει ξανά από κόμμα διεκδίκησης της εξουσίας σε μονοψήφια ποσοστά», είπε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η Αυγή απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Αγανάκτησε η Νέα Δημοκρατία, επειδή η «Αυγή» αρνείται να της πιστώσει την «τεράστια» συμβολή στην εξουδετέρωση της ναζιστικής συμμορίας. Δεν υιοθετεί δηλαδή ένα ηρωικό αλλά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο αφήγημα που τα κυβερνητικά διαφημιστικά επιτελεία περιφέρουν μέσω της λίστας Πέτσα, τόσο μανιωδώς που κοντεύουν να το πιστέψουν και τα ίδια», αναφερεται σε ανακοίνωση της εφημερίδας.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Επόμενο άρθροΚοζάνη: ” Στα όρια” η κλινική covid 19 του Μαμάτσειου