Απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου έδωσε η Πόπη Τσαπανίδου, αναφορικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία της κυβερνητικής τροπολογίας για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «απέδειξε σήμερα ότι κάθε άλλο παρά τη συναίνεση επιδίωκε».

Και προσέθεσε πως «ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ δέχτηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική του πρόταση και να προτείνει τελικά ως συμβιβαστική λύση την πρόταση των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου – Κοντιάδη, η κυβέρνηση επέμεινε στη δική της προβληματική διάταξη».

«Με ευθύνη της κυβέρνησης, λοιπόν, χάθηκε η ευκαιρία να υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία σε ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ως προς το περιεχόμενο των δηλώσεων του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «συνεχίζει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια» και τον χαρακτήρισε ως «κατά συρροήν απών», η κυρία Τσαπανίδου ανέφερε ότι στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «περισσεύει η υποκρισία».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε ανεξέλεγκτο τον Κασιδιάρη»

Και στη συνέχεια, παρέθεσε μία σειρά επιχειρημάτων, προκειμένου να καταδείξει την «αμφιλεγόμενη» στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Όπως υποστήριξε η Πόπη Τσαπανίδου: «Η κυβέρνηση Σαμαρά κρατούσε στο συρτάρι τις δικογραφίες για τη ΧΑ μέχρι την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη.

»Η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που δεν έστειλε βουλευτή της να καταθέσει στη δίκη της ΧΑ.

»Η ΝΔ φιλοξενεί την ‘σοβαρή ΧΑ’, ήταν μαζί με τη ΧΑ στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν καταδίκασε ποτέ τη φασιστική βία που δέχτηκαν τότε οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τον Κασιδιάρη ανεξέλεγκτο επί δύο χρόνια να οργανώνει τους οπαδούς του από τη φυλακή ακόμη και με διαδικτυακές εκπομπές, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η ΧΑ πήρε άδεια να κάνει συγκέντρωση στην Αθήνα ως ‘πολιτικό κόμμα’».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Πάει πολύ, λοιπόν, να κουνάει η ΝΔ το δάχτυλο στην Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη, ειδικά μετά και τη χθεσινή ύβρι του κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει το ΕΑΜ ‘από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας’».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης 12 ετών προτείνει η εισαγγελέας
Επόμενο άρθροΠέθανε 67χρονος Βολιώτης