Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου, η Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λιγκ 2, στην οποία εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός με 18 ”ναι” και 1 ”παρών” (Πιερικός).

Στη Γ.Σ. συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κατηγορία και την επιβίωση της, όπως τα μπόνους κατάταξης από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ.

Για το θέμα αυτό υπάρχει κοινό μέτωπο της διοργανώτριας και των ομάδων, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Πρόθεση της ΕΡΤ είναι να δοθούν χρήματα μόνο για τις θέσεις 1-7, αλλά όχι και για τις θέσεις 8-11. Διοργανώτρια και ΠΑΕ είναι κάθετες και θέλουν να δοθούν χρήματα για όλες τις προβλεπόμενες θέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί ραντεβού με την ΕΡΤ, πιθανότατα μετά τις 15 Ιουλίου, ώστε να τακτοποιηθεί το ζήτημα και να βρεθεί η «χρυσή τομή».

 

Εξελίξεις αναμένονται και για τα χρήματα από το ποσοστό του στοιχήματος. Στις 15/7, εκτός απρόοπτου, θα εκδοθεί η ΚΥΑ που θα ανοίξει το δρόμο για τα χρήματα και μετά τις 20/7 οι ομάδες θα ανασάνουν οικονομικά.

Από εκεί και πέρα, στη διοργανώτρια περιμένουν εντός της εβδομάδας τα έγγραφα από την ΕΠΟ για τις τέσσερις ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική, αλλά και του Απόλλωνα Σμύρνης που υποβιβάστηκε.

Αυτός ήταν κι ένας λόγος που το παράβολο συμμετοχής πήρε παράταση για τις 18/7 αν και έληγε αύριο. Σε ο,τι αφορά τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος, πιθανότατα η έναρξη να γίνει στις 25/9. Και αυτό έχει να κάνει με το Ευρωμπάσκετ, το οποίο θα καλύψει η ΕΡΤ και ολοκληρώνεται στις 18/9.

Από τη Μαγνησία, στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, θα πάρει μέρος μόνο η Νίκη Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΘα μεταγραφεί στην Ιταλική ΣΠΑΛ το ”κανόνι” του Βόλου Φαν Βέερτ;;;;;;;
Επόμενο άρθροΑνεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία – Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού Κορυφή