Την πώληση του κτηρίου των κεντρικών γραφείων του στη Νέα Κηφισιά στην ORILINA Α.Ε.Ε.Α.Π., έναντι τιμήματος 25,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, ανακοίνωσε η “Ελλάκτωρ”.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι πωλήθηκε σήμερα το ακίνητο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, επί της οδού Ερμού 25, στη Νέα Κηφισιά Αττικής.

Αγοραστής του ακινήτου, συνολικής επιφάνειας 16.219,11 τ.μ. κυρίων χώρων και

14.452,71 τ.μ. βοηθητικών χώρων (στάθμευση, αποθήκες κ.α.) είναι η εταιρεία ORILINA Α.Ε.Ε.Α.Π., που κατέβαλε τίμημα πώλησης ύψους 25,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως παράλληλα συμφωνήθηκε η εκμίσθωση των χώρων του κτηρίου, όπως ο Όμιλος χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα, από την νέα Ιδιοκτήτρια προς την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για περίοδο πέντε ετών, με δικαίωμα μονομερούς εκ μέρους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ παράτασης της μίσθωσης για άλλα 5 χρόνια.

Τέλος, η επίπτωση της ανωτέρω πώλησης στα αποτελέσματα της χρήσης 2019 είναι μη σημαντική (κέρδος 0,2 εκ. ευρώ).

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜένει Ευρώπη το BBC
Επόμενο άρθροΣτον αέρα το erga omnes των Σκοπίων