Τη διαρκή ετοιμότητά της να παρεμβαίνει ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, διαμηνύει η κυβέρνηση, με αφορμή τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  την Παρασκευή, από τη Βουλή, με ειδική μέριμνα για τον κλάδο του τουρισμού.

Ο κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε συγκεκριμένα, κλιμακωτή μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν μειωμένο τζίρο, η οποία ξεκινά από 30% και φτάνει μέχρι και το 100% για τις εποχικές επιχειρήσεις και τους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.

Επίσης, ανακοίνωσε την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ επεκτείνεται έως και τον Οκτώβριο η επιδότηση 60% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ«, και μηδενίζονται οι εργοδοτικές εισφορές για τις εποχικές επιχειρήσεις, και τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες, το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, επεκτείνεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο και τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

«Ο κ.Μητσοτάκης εννοεί ως σχέδιο για την οικονομία το τέλος της εργασίας», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε λουκέτα, ύφεση και ανεργία».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑστυνομικός Διευθυντής φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα χρυσοθήρων (video)
Επόμενο άρθροΕπίσημα στον Ολυμπιακό ο Λαρεντζάκης