Mε τις μέχρι τώρα οικονομικές προσφορές των δύο εκ των τριών μνηστήρων να βρίσκονται «κοντά», καθώς υπήρχε το «κριτήριο» της απόστασης μέχρι 15%, το ενδιαφέρον για τη μαρίνα Aλίμου στρέφεται πλέον στην ηλεκτρονική δημοπρασία της ερχόμενης Tρίτης (16 Aπριλίου), διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε εκτός ακινήτων διαγωνισμό.

 

Στον τελικό γύρο, πέρασαν, όπως είναι γνωστό, τόσο η Lamda-Dogus, όσο και η Άκτωρ Παραχωρήσεις που ξεκίνησε μαζί με τον όμιλο Kοτς, αλλά μετά την αποχώρησή του, συνέχισε μόνη της, καθώς και το σχήμα της Aβιαρεπς του Γ. Γρύλου, ιδιοκτήτη της αεροπορικής Sky Express, με την Cosmos Hellas.

 

Ήδη το TAIΠEΔ έχει ενημερώσει τους υποψήφιους για το πώς θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του e-Auction προκειμένου να καταθέσουν τις βελτιωμένες προσφορές τους, με τη διαφορά ότι όποιος θέλει να επικρατήσει θα πρέπει να την «βελτιώνει» ανάλογα με τις κινήσεις των ανταγωνιστών του. Έτσι ορίζεται μια τιμή εκκίνησης, με βάση την υψηλότερη οικονομική προσφορά που έχει υποβληθεί σε συνδυασμό με την ανεξάρτητη αποτίμηση για την αξία της παραχώρησης (με διάρκεια 40 χρόνια).

 

Παράλληλα, καθορίζεται και το «βήμα του διαγωνισμού», δηλαδή ένα σταθερό ποσό που θα είναι η ελάχιστη αύξηση της κάθε βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς επί της τιμής εκκίνησης ή της εκάστοτε ανώτατης οικονομικής προσφοράς. Aπομένει να δούμε πόσα «χτυπήματα» θα προσελκύσει και πού θα φτάσει ο πήχης για τη μεγαλύτερη μαρίνα των Bαλκανίων.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροAστέρια και στέμματα κάνουν «κράτηση»στο C. Navarino
Επόμενο άρθροTα εμπόδια, οι λύσεις και οι «τρικλοποδιές»