Έτοιμη να οδηγήσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στην έξοδο από την χρεοκοπία και σε μία νέα εποχή δηλώνει ο CEO της Innovation Brain, ωστόσο έντονα είναι τα προβλήματα στην προμήθεια ζάχαρης.

 

«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην παραγωγή ζάχαρης για εισαγωγές και εξαγωγές καθώς και στην επέκταση σε άλλα αγροτικά προϊόντα προς εμπόριο όπως το βαμβάκι, το σιτάρι και το λάδι. Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι που έχουμε κάνει πρόοδο τόσο γρήγορα και όλες οι απαραίτητες εταιρείες έχουν δημιουργηθεί και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στη διαδικασία της πρόσληψης της ολοκληρωμένης ομάδας management. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε πως έχουμε υπογράψει το πρώτο συμβόλαιο πωλήσεών μας για 80.000 μετρικούς τόνους για την Ελλάδα» υποστηρίζει ο CEO της Innovation Brain, Lukas Fecker.

 

Αν και υπάρχουν θετικές ειδήσεις για τις πωλήσεις και την πρόοδο της εταιρείας, ωστόσο υπάρχει ένα δυνητικό εμπόδιο για την ΕBZ. Η Innovation Brain έχει εξασφαλίσει επιτυχώς τη χρηματοδότηση για έως 30 εκατ. ευρώ και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά για να αγοράσουν ζάχαρη στην Ελλάδα και στη Σερβία και να στηρίξουν την παραγωγή. Μέχρι στιγμής, οι προτάσεις δεν έχουν γίνει αποδεκτές. Αυτό διατηρεί την αβεβαιότητα ως προς τη μοίρα των ελληνικών εργοστασίων για το 2018. Αυτό δεν είναι καλό και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Η ΕBΖ χρειάζεται χρηματοδότηση και η ΕBΖ χρειάζεται ένα μέλλον. Πρέπει να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο μέλλον, ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν κυρίως ζάχαρη αλλά και άλλα προϊόντα.

 

Είναι μεγάλης σημασίας για το Innovation Brain οι αγρότες να μπορούν να παραδώσουν ζαχαρότευτλα και να πληρωθούν γι’ αυτά σε δίκαιη τιμή. Εχουν στηρίξει την ΕBZ και είναι δεσμευμένοι στην παραγωγή ζάχαρης. Θέλουμε να δουλέψουμε με αυτούς τους αγρότες από το 2019 και μετά. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στην επιχείρηση και μπορεί να είναι μεγάλη ανησυχία για τους αγρότες.

 

Ο Lukas Fecker συνεχίζει σχολιάζοντας «προσφέρουμε ρευστότητα και ζητούμε πολύ λίγη ασφάλεια γι’ αυτό. Η ζάχαρη της EBZ είναι ειδικής ποιότητας και τη χρειαζόμαστε για τους πελάτες μας. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε λύσεις με το Δ.Σ. της ΕBΖ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία, ώστε να εξασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον για την τοπική παραγωγή ζάχαρης».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠέντε χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν στο Citi
Επόμενο άρθρο7.000 επιχειρηματικά λουκέτα αναμένονται στην Τουρκία