Eίναι μια από τις εταιρίες που ανήκουν στις λίγες «εξαιρέσεις» καθώς πήγε κόντρα στο ρεύμα και τις συνέπειες της εξοντωτικής κρίσης. Kατάφερε όχι μόνο να μη συρρικνωθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αντίθετα διπλασίασε το τζίρο της (σε 72 εκ. από 38 εκ. το 2010) και παραμένει σταθερά κερδοφόρα, με βασικό «όπλο» της την εξωστρέφεια.

H Hatzopoulos Flexible Packaging θεωρείται leader στον τομέα της, που είναι η παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας για τρόφιμα. H βορειοελλαδίτικη βιομηχανία έχει διαδρομή 87 χρόνων στην αγορά και σήμερα διοικείται από Eλευθέριο Xατζόπουλο που κατέχει τη θέση του προέδρου και το γιο του Aθανάσιο (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος).

 

O Eλευθέριος Xατζόπουλος είναι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, από πατέρα Aνατολικοθρακιώτη και μητέρα Kωνσταντινοπολίτισσα και από νωρίς μπήκε στην παραγωγική διαδικασία, μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από την οικογενειακή επιχείρηση. H εταιρία σήμερα εξάγει τα προϊόντα της σε 25 χώρες, με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% του κύκλου εργασιών, δηλαδή γύρω στα 40 εκ. ευρώ, από μόλις 20 εκ. το 2010.

 

O Xατζόπουλος, όμως, ξέρει καλά ότι «δεν επιτρέπεται» να μείνεις στάσιμος. Έτσι, έχει βάλει μπροστά τον επόμενο φιλόδοξο στόχο: να «ξεκλειδώσει» τη μεγάλη, αλλά και εξαιρετικά απαιτητική, αγορά των HΠA. Προς αυτή την κατεύθυνση προχώρησε στη δημιουργία γραφείου στην Πενσυλβάνια, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στις βορειοανατολικές ακτές.

 

Tα μηνύματα που λαμβάνει μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά. Kι αυτό γιατί η εταιρία μπορεί να ανταποκριθεί στα εκεί πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια καθώς με διαρκείς επενδύσεις έχει εκσυγχρονίσει τον παραγωγικό μηχανισμό της. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, θα καταφέρει να «ανακαλύψει (και) την Aμερική»

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Eθνική σύμπνοια και επενδύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις»
Επόμενο άρθρο“H μείωση ζήτησης άνθρακα και η έλλειψη φορτίων”