Δεν αργήσαμε να πάρουμε το μέτρο της μάσκας, πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Τα αυξημένα κρούσματα στα αστικά κέντρα, μας οδήγησαν να πάρουμε αυτή την απόφαση, επεσήμανε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Πρόσθεσε πως η απόφαση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είχε συζητηθεί και είχε αποφασιστεί από καιρό και σημείωσε πως υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στην Ελλάδα, όχι όμως σε σημείο πανικού.
«Το «υποχρεωτικό» το «μη υποχρεωτικό» ή «ισχυρή σύσταση»…δεν πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις…. η άμυνα μας είναι η γνώση που αποκτήσαμε εδώ και πέντε μήνες και δεύτερον η προστασία μας με τη χρήση μάσκας, πλύσιμο χεριών κλπ» , ανέφερε.

Αναφερόμενος στο θέμα των ιερών ναών επεσήμανε πως η Εκκλησία της Ελλάδος προτρέπει τις ευπαθείς ομάδες να μένουν σπίτι τους, η οδηγία που έχει εκδοθεί από την Εκκλησία είναι καλή και μας καλύπτει σε κάθε περίπτωση.

Σε ότι αφορά τα σχολεία επεσήμανε ότι δεν μπορούμε να έχουμε από τώρα την βεβαιότητα πως θα ανοίξουν. Το καλό είναι να πάνε όλα τα παιδιά στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου όπως έχει προγραμματιστεί. Δεν μπορούμε από τώρα να εκτιμήσουμε αν θα πάμε εκ περιτροπής, αν χρειαστεί.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη κατάθεση του Σ. Χίου μετά την ένοπλη επίθεση εναντίον του
Επόμενο άρθροΎποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΠΟ