Για τη ρύθμιση με την οποία δίδεται επιπλέον κοινόχρηστος χώρος στα καταστήματα εστίασης, αλλά και για άλλα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, μίλησε στην ΕΡΤ ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι σε πολλούς Δήμους η εφαρμογή των μέτρων προχωρά κανονικά, σε άλλους ωστόσο υπάρχουν καθυστερήσεις γι’ αυτό και -όπως είπε- επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου προκειμένου οι Δήμοι να παραχωρήσουν επιπλέον κοινόχρηστο χώρο στα καταστήματα εστίασης.

Σε ότι αφορά τις απώλειες εσόδων για τους ΟΤΑ λόγω τη μειωμένης καταβολής των δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιχορηγήσει από την αρχή της κρίσης με 15 εκατ. ευρώ τους Δήμους και με άλλα 75 εκατομμύρια τώρα «οριζόντια σε όλους τους Δήμους για να καλύψουν τα οικονομικά κενά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι οι άδειες ειδικού σκοπού για εργαζόμενους στο Δημόσιο με παιδιά, όπως και το μειωμένο ωράριο θα ισχύσουν έως το πέρας της σχολικής χρονιάς.

Ενημέρωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις κατασκηνώσεις των Δήμων και τα camp.

Για τις καθαρίστριες των Δήμων, είπε ότι σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη έχει υπάρξει κονδύλι ώστε να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, ενώ αποκάλυψε ότι για το επόμενο φθινόπωρο «αναζητούμε τη βέλτιστη λύση καθώς πρέπει οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς, ότι θα εργαστούν κανονικά».

Ερωτηθείς σχετικά για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» διευκρίνισε ότι πρόκειται για έργα 2,5 δισ. που θα γίνουν σε όλους τους Δήμους της χώρας. «Υπολογίζουμε ότι θα απορροφηθούν στον ιδιωτικό τομέα περί τους 40.000 εργαζόμενοι» δήλωσε και πρόσθεσε ότι παράλληλα υπεγράφη με τα συναρμόδια υπουργεία ΚΥΑ με την οποία θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις σε Δήμους, Περιφέρειες και στην Εκκλησία άλλοι 36.500 εργαζόμενοι.

Ερωτηθείς τέλος για τα σενάρια εκλογών υποστήριξε ότι αποκλείεται ο Πρωθυπουργός να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει εξαγγείλει. Επ’ ευκαιρία γνωστοποίησε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ψήφο των ομογενών.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ επόμενη πανδημία μπορεί να είναι «η Μεγάλη» και δεν θα λυπηθεί τους υγιείς 18 έως 40
Επόμενο άρθροΗ Κρίσι Τέιγκεν λέει «αντίο» στα εμφυτεύματα στο στήθος κι αποκαλύπτει το λόγο της απόφασής της