Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποίησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Άμυνας με αφορμή την παρουσία τους στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

«Ιδίως σε ό,τι αφορά το Δίκαιο της θάλασσας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυθαιρεσίες της Τουρκίας. Κι ας μην βαυκαλίζεται η Τουρκία. Τετελεσμένα, το τονίζω, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε. Επιπλέον, διευκρινίζω για πολλοστή φορά, ότι το λεγόμενο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι νομικά ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «είναι όχι απλά δικαίωμά μας, αλλά υποχρέωσή μας να θωρακίζουμε τα νησιά μας. Να τα θωρακίζουμε αμυντικά και να τα προστατεύουμε από την τουρκική απειλή. Το τονίζω, αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωσή μας. Και κάτι άλλο ακόμη. Η Ελλάδα είναι εκείνη που διασφαλίζει τα δικαιώματα της ελληνικής μουσουλμανικής θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη».

«Η νέα μεγάλη μας ιδέα μπορεί να μην έχει εδαφική διάσταση, έχει όμως διάσταση ισχύος της χώρας μας. Την οποία ισχύ πρέπει να αντιλαμβάνονται οι πάντες και ιδίως οι γείτονες εξ΄ανατολών», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Τα διδάγματα της Ιστορίας είναι σαφή. Όταν η Ελλάδα έχει τα 4 στοιχεία που προείπα: ισχυρή πολιτική στρατιωτική ηγεσία, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, υψηλό συλλογικό φρόνημα και ομοψυχία είναι ικανή να καταγάγει θριάμβους», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυσκέψεις για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Επόμενο άρθρο«Στηρίζουμε τον Δώνη, να λύνονται εσωτερικά οι διαφορές»