«Το πακέτο των τριών προωθούμενων ρυθμίσεων οφειλών σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις και Δήμους σε έως 100 δόσεις, είναι μια άκρως θετική πρωτοβουλία, η οποία όμως από μόνη της, δεν αρκεί για να επαναφέρει τη χώρα και την οικονομία, σε μόνιμους και σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά τα ταμεία, η ρύθμιση υλοποιεί ένα πάγιο αίτημα του Β.Ε.Α, καθώς πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αποπληρώσουν τις οφειλές τους με βάση το πραγματικό τους εισόδημα. Είναι θετικό, ότι δεν υπάρχουν εισοδηματικά κα περιουσιακά κριτήρια», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης για τις ρυθμίσεις οφειλών.

Και προσθέτει: «Δεν ισχύει όμως το ίδιο, για τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ρύθμιση εξυπηρετεί τις ατομικές επιχειρήσεις που μπορούν να ρυθμίσουν σε έως 120 δόσεις, όμως δεν καλύπτει χιλιάδες άλλες μορφές επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε έως 30 δόσεις.

 

 

Με αυτόν τον διαχωρισμό, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα αποκλειστεί από την ρύθμιση οφειλών, έχοντας μοναδική διέξοδο στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, στον οποίον όμως, η διεκπεραίωση των αιτήσεων γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και ελάχιστοι οφειλέτες έχουν καταφέρει να ενταχθούν».

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓεννάει η Μέγκαν Μαρκλ
Επόμενο άρθροO Ταγιάνι εγκαλεί την Τουρκία να αποσύρει τα πλοία από την κυπριακή ΑΟΖ