Στη Ρωσία θα βρίσκεται σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Κατά την μονοήμερη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Μόσχα, οι δυο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα, ιδιαίτερα για τη Συρία, καθώς και για τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

 

Πριν την επίσκεψή του, σε άρθρο του στην ρωσική εφημερίδα Kommersant την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ερντογάν έγραψε πως «δεν θα ζητήσουμε συμβουλές ως προς το πώς να χειριστούμε μια τρομοκρατική ομάδα από οποιονδήποτε οι ενέργειες του οποίου είναι κατά των πολιτών μας για περισσότερα από 30 χρόνια, ούτε θα ζητήσουμε άδεια για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία. Τηρούμε το δικαίωμα, όταν θα προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες, να καταδιώξουμε τους τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας από Συριακό έδαφος».

 

Ο κ. Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με τους Κούρδους της Συρίας ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα ζει εντός των συνόρων της γειτονικής χώρας.

 

Χαρακτηρίζοντας ως «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, ο κ. Ερντογάν είπε πως «η κρίση στη Συρία μπορεί να επιλυθεί μόνο από τις χώρες εκείνες που ωφελούνται αν γιατρευτούν οι πληγές της Συρίας και βλάπτονται αν κακοφορμίσουν».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ δαπανών για λόμπινγκ από Google
Επόμενο άρθροΔιπλό «όχι» Ζουράρι σε Συμφωνία και πρόταση μομφής