Η ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος της Super League έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φιλάλθών, γεγονός που αντανακλάται και στην αυξημένη προσέλευση που παρατηρείται έως τώρα, αφού για πρώτη φορά εδώ και 8 χρόνια, ο μέσος όρος των εισιτηρίων μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές ξεπερνά το φράγμα των 6.000!

 

Ευρισκόμενοι στο 1/3 της σεζόν, μετά από 10 αγωνιστικές έχουν διατεθεί κατά μ.ο. 6.320 εισιτήρια, που είναι τα περισσότερα από την περίοδο 2010-11, στην οποία είχαν δοθεί 6.807 μέσο όρο. 

 

Προβλέπεται δε ότι αν οι ομάδες συνεχίζουν σε αυτούς τους ρυθμούς οι αριθμοί αυτοί θα ανέβουν ακόμα περισσότερο και θα αντιστραφεί η καθοδική πορεία της τελευταίας οχταετίας (με μόνη εξαίρεση μια μικρή άνοδο την περίοδο 2015-16 που οφείλεται στην τότε επιστροφή της ΑΕΚ στη Superleague, μετά τη διετή απουσία της).

 

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει να επιδείξει άνοδο σχεδόν τα διπλάσια εισιτήρια!

 

Οι “πράσινοι” βρίσκονται φέτος στα 12.006 εισιτήρια που είναι τα περισσότερα της επταετίας (2011-12 με 14.437) κι ενώ έχουν δώσει μόνο ένα (από τα πέντε εντός έδρας) παιχνίδι υψηλού ενδιαφέροντος στο γήπεδό τους, εκείνο με την ΑΕΚ. Όλα αυτά ενώ την περσινή σεζόν ο Παναθηναϊκός, που αγωνιζόταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είχε μ.ο 6.948 εισιτήρια και ήταν ξανά στην τέταρτη θέση.

 

Σε απόλυτους αριθμούς πάντως προπορεύονται ο Ολυμπιακός με 22.081 εισιτήρια, ο ΠΑΟΚ με 18.299 και η ΑΕΚ με 15.119. Σημαντικό ρόλο στην αυξημένη προσέλευση διαδραματίζει και η επιστροφή δύο ιστορικών ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, με μεγάλο πυρήνα οπαδών, του Άρη (11.316 εισιτήρια) και του ΟΦΗ, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται στην 5η και την 6η θέση της σχετικής λίστας,παίρνοντας τη θέση των Πλατανιά και Κέρκυρας που υποβιβάστηκαν.

 

Στον πάτο της λίστας βρίσκεται ο Ατρόμητος, που αν και σε αγωνιστικό επίπεδο τείνει να γίνει η… Λέστερ της Ελλάδας, βρισκόμενος μόλις στο -2 από την κορυφή, από άποψη εισιτηρίων βρίσκεται στην τελευταία θέση και για τέταρτη συνεχή χρονιά με μονοψήφιο νούμερο. Συγκεκριμένα έχει μ.ο. 797 εισιτήρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Λίγκας, λιγότερα κι από τον Λεβαδειακό (902 εισιτήρια).

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωσαν τα χρήματα για το πρόστιμο μαμούθ
Επόμενο άρθροΔεν επιδιώκουμε κέρδος από τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές