Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, και ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Για τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, μίλησαν σήμερα Πέμπτη οι βουλευτές της ΝΔ και του  ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Θοδώρης Ρουσόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης.

Οι δυο τους εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» και αναφέρθηκαν στην αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από τον κοινοβουλευτικό στίβο ενώ παράλληλά ήρθαν σε αντιπαράθεση σχετικά με τον τομέα της Υγείας.

Τι είπαν για την αποχώρηση Καραμανλή

Σχετικά με την ανακοίνωση του τέλους της βουλευτικής παρουσίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε: «Επέλεξε την κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει. Το θεωρώ λογικό και σε μία κατάλληλη στιγμή».

Σχετικά με την τοποθέτηση που είχε ο κ. Καραμανλής στο ζήτημα των παρακολουθήσεων σχολίασε ο βουλευτής της Ν.Δ.: «Τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη είναι η ενσυναίσθηση κι αυτό το έχει ο Καραμανλής. Ένα άλλο στοιχείο, είναι η αγάπη για τον τόπο και το τρίτο είναι η έλλειψη εξάρτησης από την καρέκλα της εξουσίας, θα πρέπει να του πιστωθεί κι αυτό».

Ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σχετικά με την αποχώρηση του Κ. Καραμανλή: «Εδώ και πολύ καιρό είναι σαφές ότι έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα, μάλιστα υπήρξε και δημόσια τοποθέτηση που δεν την συνηθίζει ο κ. Καραμανλής για το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Αυτό που είναι το κρίσιμο, είναι ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι και από την μεριά του κ. Καραμανλή υπάρχει μεγάλη ενόχληση κυρίως για την διαχείριση όλου αυτού του σκανδάλου. Από την άλλη, είναι σαφές ότι στην Ν.Δ. κυριαρχούν άλλες φωνές, οι φωνές του κ. Γεωργιάδη, του κ. Βορίδη».

Πολιτική αντιπαράθεση για τη κατάσταση των νοσοκομείων

Αναφορικά με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία ο βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια τριπλασιάσαμε τις μονάδες εντατικής θεραπείας κι ενισχύσαμε το προσωπικό κατά 12 χιλιάδες ανθρώπους. Αυτές οι ενισχύσεις είναι αδιαμφησβήτητες».

Και πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος: «Είμαστε μία παράταξη που θεωρεί ότι σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αποφέρει αποτελέσματα».

Με την σειρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που ήταν σε κατάσταση τραγική, σε κατάσταση εξευτελιστική για χώρα της δυτικής Ευρώπης και κατάφερε μέσα στα μνημόνια και τις αντιξοότητες να δημιουργήσει ένα σύστημα Υγείας τουλάχιστον αξιοπρεπές, με τουλάχιστον σχεδόν 20 χιλιάδες προσλήψεις κι αναβάθμιση του εξοπλισμού».

Και πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης: «Έχουμε μία κυβέρνηση που έχει αλλεργία στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

«Μειώσαμε κατά 80% τα ράντζα από εφημερία σε εφημερία»

Ο Σπύρος Αποστολόπουλος, Διοικητής του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη κατάσταση με τα ράντζα στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Εδώ και 4 εφημερίες εξελίσσεται και για το «ΑΤΤΙΚΟΝ» νοσοκομείο ένα σχέδιο αποφόρτισής του από τα επιπλέον κρεββάτια που δεν μπορούσαν να βρουν εντός των θαλάμων. Αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο. Έχουμε μειώσει κατά 80% τα ράντζα από εφημερία σε εφημερία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Θα ήθελα να επιστρέψω στους πάγκους ακόμη και αύριο»
Επόμενο άρθροΚΕΟΣΟΕ: Συνεχής η αύξηση σε αξία εισαγωγών οίνου στην Ελλάδα το 2022