Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου της πόλης θα μας ταξιδεύσει στις ρίζες του Ζεϊμπέκικου.Στις 9.00 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο θα απολαύσουμε μια ιδιαίτερη συναυλία με τίτλο «Ζεϊμπέκικο:9 σημάδια στο χρόνο». Ένα ταξίδι με ξεναγούς και συνταξιδευτές τους δεξιοτέχνες μουσικούς ,Σόλωνα Λέκκα, έναν από τους τελευταίους αυθεντικούς αμανετζήδες και γνώστες της Μυτιληναίϊκης μουσικής παράδοσης και  Απόστολο Τσαρδάκα στο κανονάκι , διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό και  καθηγητή του συγκεκριμένου οργάνου. Μία μουσική ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή της γενέτειρας του δημοφιλούς αυτού χορού, την Μικρά Ασία, την Καππαδοκία και το ανατολικό Αιγαίο.

Ο Ευγένιος Βούλγαρης διευθύνει και επιμελείται την συναυλία η οποία είναι «αφιερωμένη» στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τιμές εισιτηρίων : 10 € και 7€ (φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, άνεργοι).

Η προμήθεια των εισιτήριων γίνεται στα σημεία προπώλησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓρηγόρης Στογιαννίδης: ” Η ΝΔ επιθυμεί εργασιακή ζούγκλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εργασιακή ειρήνη”
Επόμενο άρθρο«Καπράλος και Κατράκη: Ελεγείες σε πέτρα και μέταλλο» στη Roma Gallery «Καπράλος και Κατράκη: Ελεγείες σε πέτρα και μέταλλο» στη Roma Gallery