Πέντε παιδιά απέχουν από τα μαθήματά τους στη Ρόδο καθώς οι γονείς τους είναι αρνητές του μέτρου της χρήσης μάσκας και της διενέργειας self-test.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr πρόκειται για τέσσερις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού και ένα μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου. Μάλιστα, ο μαθητής του 2ου Δημοτικού δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο εδώ και δύο χρόνια. Πρόκειται για παιδί που φοιτά στη δεύτερη τάξη, και το οποίο δεν έχει καθίσει ούτε λεπτό στα σχολικά έδρανα.

«Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα», δήλωσε στην ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Μπάμπης Ψαράς.

Κεραμέως: Ξεκάθαρες οι διατάξεις

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι, με αφορμή το περιστατικό της Ρόδου. Σχολίασε δε ότι οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες.

«Η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό επιλαμβάνεται η εισαγγελία», είπε.

Οι γονείς του μαθητή του 2ου δημοτικού σχολείου και το ίδιο το παιδί βρίσκονται σε επικοινωνία με τη δασκάλα της τάξης και με τον διευθυντή. Το παιδί κάνει τα μαθήματα του στο σπίτι, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρωθεί η κατ’ οίκον εκπαίδευση με τη δια ζώσης διδασκαλία, όπως δηλώνει στη «Δημοκρατική» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μ. Βιτζηλαίος.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες αίσθηση προκάλεσε η περίπτωση μιας οικογένειας στις Σέρρες που επίσης δεν άφηνε τα παιδιά της να πάνε στο σχολείο.

Οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Για αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧατζηδάκης στο call center του 1555 – Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν σε θέματα του ΕΦΚΑ
Επόμενο άρθροΕξαδάκτυλος – Αυξανόμενη η πίεση στα νοσοκομεία – Γιατροί επιλέγουν ποιος ασθενής θα μπει σε ΜΕΘ